12 Yaş altı seyahat edebilir mi?

İçindekiler:

  1. 12 Yaş altı seyahat edebilir mi?
  2. 15 Yaş Altı şehirler arası yolculuk yapabilir mi?
  3. 20 yaş altına seyahat kısıtlaması var mı?
  4. 65 yaş şehirler arası yasak mı?
  5. 20 yaş altı çoçuklar toplu taşıma kullanabilir mi?
  6. Otobüslerde çocuk indirimi yüzde kaç?

12 Yaş altı seyahat edebilir mi?

Uçak içerisindeki tüm kabinlere çocuk yolcu kabulü yapılır. 2-7 yaş arası çocuk yolcularımız sadece ebeveynlerinden biri veya en az 18 yaşında olan bir refakatçi ile beraber seyahat edebilirler. 7-12 yaş arası çocuk yolcularımız uçuşlarımızda tek başlarına veya refakat hostesi ile birlikte seyahat edebilirler.

15 Yaş Altı şehirler arası yolculuk yapabilir mi?

Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız kademeli normalleşme döneminde şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.

20 yaş altına seyahat kısıtlaması var mı?

65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTI İÇİN SEYAHAT YASAĞI VAR MI? ... Ayrıca 20 yaş altı gençler ve çocuklarımız yanlarında veli/vasisinin bulunması şartı ile herhangi bir risk grubu ayrımı yapılmaksızın ve izne tabi olmaksızın şehirlerarası yolculuk yapabileceklerdir.

65 yaş şehirler arası yasak mı?

Artık 65 yaş üstü vatandaşlar uçak, otobüs, tren gibi toplu ulaşım araçlarıyla yapacakları yolculuklar öncesinde Seyahat İzin Belgesi almak zorunda kalmayacak. Özel araçla da kısıtlama olmayan gün ve saatlerde yolculuk yapacaksa yine bu belgeyi almalarına gerek yok.

20 yaş altı çoçuklar toplu taşıma kullanabilir mi?

İçişleri Bakanlığının, valiliklere gönderdiği "Haziran ayı Normalleşme Tedbirleri" konulu genelgesine göre, 65 yaş ve üzeri ile 18 yaş altındakiler toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.

Otobüslerde çocuk indirimi yüzde kaç?

6-12 yaş arası çocuk yolcularımıza bilet bedeli üzerinden (Ulaştırma Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu tavan fiyatı üzerinden) %30 indirim düzenlenir. İndirimli bilet talep eden ebeveynin çocuk yolcuya ait kimliği bilet satış ofisimizdeki personelimize ibraz etmesi gerekmektedir.