Adet geciktirici ilaçların zararı var mı?

İçindekiler:

  1. Adet geciktirici ilaçların zararı var mı?
  2. Geciktirici spreylerin yan etkileri nelerdir?
  3. Adet geciktirici hap primolut nasıl kullanılır?
  4. Adet geciktirici şişkinlik yapar mı?
  5. Geciktirici spreyler gerçekten işe yarıyor mu?
  6. Adet geciktirici ilaçların yan etkisi var mı?

Adet geciktirici ilaçların zararı var mı?

ADET GECİKTİRİCİ HAPLARIN YAN ETKİSİ VAR MI? Geciktirici hapların kanıtlanmış bir sakıncası veya önemli bir yan etkisi yoktur ancak adet geciktirici haplar, hormonal yükleme yaptığı için doktora danışılarak kullanılmalıdır.

Geciktirici spreylerin yan etkileri nelerdir?

Adet geciktirici ilaçların alınmasından sonra göğüslerde dolgunluk, vücutta gerginlik gibi durumlar yaşanabilir. Bazı kadınlarda ise herhangi bir yan etki görülmez....Kısa vadede yol açabileceği sorunlar ise;
  • Kabızlık,
  • Şişkinlik,
  • Baş ağrısı.

Adet geciktirici hap primolut nasıl kullanılır?

Doz: Beklenen kanamadan yaklaşık 3 gün önce başlanarak, günde 2-3 kez 1 tablet PRIMOLUT- N 10-14 günden fazla olmamak şartıyla alınır. Kanama tedavinin kesilmesini takiben 2-3 gün sonra başlayacaktır.

Adet geciktirici şişkinlik yapar mı?

Ancak adet geciktirici hapları alışkanlık haline getirmemek gerekir. Çünkü adet geciktirici haplar içerdikleri yoğun progesteron miktarları nedeniyle sık kullanılma durumunda bazı kadınlarda vücutta şişkinlik, göğüslerde hassasiyet, varis, kanama miktarında artış ve kabızlık gibi şikâyetlere de yol açabilir.

Geciktirici spreyler gerçekten işe yarıyor mu?

Geciktirici spreyler; cinsel uyarılmayı azaltıp, boşalmayı çok az geciktirir, boşalma süresi uzamış görünür ama boşalmanın istemsiz bir refleks halinde ortaya çıkmasını engelleyemez. Aynı zamanda cinsellikten alınan hazzı da azaltır. Erken boşaldığınızda her şeyi yitirdiğinizi düşünmeyin.

Adet geciktirici ilaçların yan etkisi var mı?

Adet geciktirici ilaçlar, rahim iç tabakası ile etkileşimde olan ilaçlardır. Bu ilaçlar içerdikleri hormonlar sayesinde yumurtlamayı geciktirir. İlaçların doktor kontrolünde ve bilinçli olarak kullanılması sayesinde herhangi bir yan etki ortaya çıkmayacaktır.