Allah kabul etmeyeceği duayı kuluna ettirir mi?

İçindekiler:

  1. Allah kabul etmeyeceği duayı kuluna ettirir mi?
  2. Her zaman her yerde dua edilebilir mi?
  3. Yatarken sure okumak günah mı?
  4. Yatakta yatarken dua edilir mi?
  5. Namaz kılmadan dua kabul olur mu?
  6. Ayetel Kürsi nasıl okunur?

Allah kabul etmeyeceği duayı kuluna ettirir mi?

Allah kuluna dua edecek nefesi ve zamanı verdiyse kulunun yaptığı duayı mutlaka kabul eder. Yeter ki kul dua etmesini bilsin. İmam Rabbani'nin bu konudaki sözleri ise şöyledir: “Bir şeyi istemek, ona nâil olmak (onu elde etmek) demektir; Zirâ Allahû Teâlâ kabul etmeyeceği duayı kuluna ettirmez.”

Her zaman her yerde dua edilebilir mi?

Mümin kullar kaza ve belalardan korunmak, tövbe etmek, yardım istemek ve bağışlanmak için sık sık dua okur. Dua etmenin zamanı ve mekanı yoktur. Her zaman her yerde dua edilebilir. ''Dua, ibadetin kendisidir'' hadisi duanın dinimizde ne kadar önemli olduğunu göstermektedir.

Yatarken sure okumak günah mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı, saygısızlık kastı yoksa yatarak Kuran okumakta bir sakınca bulunmadığına işaret etti.

Yatakta yatarken dua edilir mi?

Bir sahabi Resûlullah (s.a.s.) bana, "Yatağına gireceğin zaman namaz abdesti gibi abdest al, sonra sağ yanın üzerine yat ve bu duayı oku ve bu duanın sözleri yatmadan önceki son sözün olsun." (Buhârî, Vudû, 75; Müslim, Zikir, 56) buyurduğunu nakletmiştir. ...

Namaz kılmadan dua kabul olur mu?

Duaların kabul olunuş şartları vardır. En başta geleni de ağza haram lokma sokmamak, temiz bir ağızla dua etmektir. Namaz kılmasan da halisane ettiğin dualar elbette Yüce Yaradan katında değerlendirilecek, kimini bu dünya da hemen kabul edecek, kimi de ahirette yine senin faydana olacak şekilde kullanılacaktır.

Ayetel Kürsi nasıl okunur?

Ayetel Kürsi'nin Arapça Okunuşu lehu mâ fissemâvâti ve ma fil'ard, men zellezi yeşfeu indehu illâ bi'iznih, ya'lemü mâ beyne eydiyhim vemâ halfehüm, velâ yü-hîtûne bi'şey'im min ilmihî illâ bima şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel'ard, velâ yeûdühû hıfzuhümâ ve hüvel aliyyül azim.