Hamile memurlar idari izinli mi?

İçindekiler:

  1. Hamile memurlar idari izinli mi?
  2. Pandemide kimler idari izinli?
  3. 60 yaş üstü idari izin ne zaman bitiyor?
  4. Kronik hastalara idari izin gelecek mi?
  5. Idari izinli memurlar ne zaman göreve başlayacak 2021?
  6. Idari izin doğum sonrasına aktarılır mı?
  7. Idari izinli personel çalıştırılabilir mi?
  8. Idari izinli iken ek ders kesilir mi?
  9. 60 yaş üstü memurlar idari izinli mi?
  10. 1 Temmuz'da idari izinler bitiyor mu?
  11. 60 yaş üzeri Kamu Personeli izinli mi?
  12. Kronik rahatsızlığı olan öğrenciler okula gidecek mi?
  13. 60 yaş üstü memurlar ne zaman işe başlayacak 2021?
  14. Kronik hasta memurlar ne zaman işe başlayacak 2021?
  15. 24 hafta idari izin doğum sonrasına aktarılır mı?
  16. Idari izinli iken imza atabilir mi?
  17. Idari izindeki memur göreve çağrılabilir mi?
  18. Öğretmenin idari izinli olması ne demek?
  19. Idari izinli sayılan hamile öğretmen ek ders alır mı?
  20. 60 yaş üstü çalışacak mı?

Hamile memurlar idari izinli mi?

2021/8 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde, istisna sayılan kurumlar dışında hamile çalışanlar, süt izni kullananlar, engelli çalışanlar, 60 yaş ve üzerinde olanlar (yönetici pozisyonlarındakiler hariç), Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar ile 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlar idari ...

Pandemide kimler idari izinli?

Bu genelgede de "İdari izin kapsamındaki personele (hamile çalışanlar, süt izni kullananlar, 10 yaş ve altında çocuğu olan kadın çalışanlar, engelli çalışanlar, 60 yaş üzerindeki personel, kronik rahatsızlığı bulunanlar) kolaylık gösterilecek ve kamuda mesai saatlerinin başlangıç ve bitiş saatlerinin 10.00-16.00 olarak ...

60 yaş üstü idari izin ne zaman bitiyor?

Genelgede, Sağlık Bakanlığı ile Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan; Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik rahatsızlığı bulunan 60 yaş ve üzeri çalışanlar (yönetici pozisyonundakiler hariç) ile gebeliğinin 24'üncü haftasından 32'nci haftasına kadarki süre içerisinde ...

Kronik hastalara idari izin gelecek mi?

İlk üç genelgeye göre “Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kronik hastalığı bulunanlar yaş şartı aranmaksızın” idari izinli sayılırken, 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe giren 2021/13 sayılı Genelgeye göre “Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kronik rahatsızlığı bulunan 60 yaş ve üzeri çalışanlar” idari izinli ...

Idari izinli memurlar ne zaman göreve başlayacak 2021?

Gebeliğinin yirmi dördüncü haftasından otuz ikinci haftasına kadarki süre içerisinde bulunan çalışanlar idari izinli sayılmaya devam edilecektir. Bu iki durum dışında kalan tüm idari izinli sayılanların 1 Temmuz'dan itibaren göreve başlaması gerekmektedir.

Idari izin doğum sonrasına aktarılır mı?

Genelge ile doğum öncesi analık izni süresi değişmediğinden (değişmesi ancak kanunla olur) doğum sonrasına aktarılacak izin süresi de değişmeyecek azami 5 hafta (çoğul gebelikte 7 hafta) olacaktır.

Idari izinli personel çalıştırılabilir mi?

İdari izindeki çalışanlar, amirlerinin izni dışında görev mahallinden ayrılmayacak ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar görevlerine dönecek.

Idari izinli iken ek ders kesilir mi?

Tüm genel idari izinlerde olduğu gibi bu idari izinde de okul yöneticileri ve öğretmenler, üzerlerinde bulunan ders görevlerini yapmış sayılarak, karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılacak.

60 yaş üstü memurlar idari izinli mi?

Dolayısıyla, önceki genelgelere göre Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar (yöneticiler hariç) yaşları 60 ve üzeri ise idari izin kullanmaya 1 Temmuz 2021'den itibaren devam edecektir. ... Bu iki durum dışında kalan tüm idari izinli sayılanların 1 Temmuz'dan itibaren göreve başlaması gerekmektedir.

1 Temmuz'da idari izinler bitiyor mu?

İlgi Genelgeler gereği; 1- Kamu kurum ve kuruluşlarında hâlihazırda uygulanmakta olan 10.0016.00 mesai uygulamasının sona erdirilmiştir. İlimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren mesai saatleri 08.00-12.00 ve 13.00-17.00 olarak uygulanacaktır.

60 yaş üzeri Kamu Personeli izinli mi?

60 yaş üstü ve hamilelere izin var Erdoğan'ın açıklamasından 1 hafta sonra genelge yayınlandı. Buna göre, kronik rahatsızlığı bulunan 60 yaş ve üzeri çalışanlarla gebeliğinin 24'üncü haftasından 32'nci haftasına kadarki süre içerisinde bulunan çalışanlar idari izinli sayılmaya devam edecek.

Kronik rahatsızlığı olan öğrenciler okula gidecek mi?

KRONİK RAHATSIZLIĞI BULUNAN ÖĞRENCİLER, YÜZ YÜZE EĞİTİMDE MAZERETLİ SAYILACAK. Resmî ve özel tüm okul ve eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerden Sağlık Bakanlığı e-Nabız Sistemi'nde kronik hastalıklar listesinde yer alan hastalığa ait raporu olanlar, yüz yüze eğitimde mazeretli sayılacak.

60 yaş üstü memurlar ne zaman işe başlayacak 2021?

1 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla kamu kurum ve kuruluşları normal düzen ve mesai saatlerinde çalışmalarını sürdürecek. 60 yaş ve üzeri ile gebe kamu çalışanları, izinli sayılmaya devam edilecek.

Kronik hasta memurlar ne zaman işe başlayacak 2021?

KRONİK HASTALAR İŞE BAŞLAYACAK MI? İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı 1 Temmuz Kademeli Normalleşme Genelgesi'nde kamu kurum ve kuruluşlarında halihazırda uygulanmakta olan 10.00 - 16.00 mesai uygulaması sona erdirildi. Kamu çalışanları 01 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren normal mesai düzenine geri dönecek.

24 hafta idari izin doğum sonrasına aktarılır mı?

Covid 19 salgını sonrası doğum izni süresi değişti Genelge uyarınca kamuda çalışan hamile personel gebeliğin 24. haftasından itibaren idari izinli sayılıyor. ... Uygulamaya göre görevine 24. haftada izne çıkarak ara veren personel doğumdan sonraki 8. haftadan sonra işinin başına dönebiliyor.

Idari izinli iken imza atabilir mi?

Yıllık izinde iken (vatandaşın bazı işlerinin beklememesi ve işlerin birikmemesi için) resmi evrak tanzim etmeyi ve imzalamayı mümkün kılan veya engelleyen bir mevzuat bulunmuyor.

Idari izindeki memur göreve çağrılabilir mi?

İdari izinli sayılanlar bu sürede görevlerini fiilen yerine getirmiş sayılacak; bunların mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük haklan saklı kalacaktır. Bu personel amirinin izni dışında görev mahallinden ayrılmayacak ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar çağrıldıkları anda görevlerine döneceklerdir.

Öğretmenin idari izinli olması ne demek?

İdari izin, Bakanlar Kurulu kararıyla çalışma gününün tatil edilmesidir. İdari izin verildiğinde devlet memurları haricinde özel sektör çalışanları bu izinden faydalanamamaktadır. Bu tatil, kanuni tatil olmayıp adından da anlaşılacağı gibi tamamen idari bir tatildir.

Idari izinli sayılan hamile öğretmen ek ders alır mı?

Öğretmenlerin bu kapsamda idari izinli sayılmaları nedeniyle ek ders ücretlerini alamadıkları, ancak gebeliğinin yirmi dördüncü haftasından otuz ikinci haftasına kadar olan süre içerisinde idari izinli sayılması, bu kapsamda ek ders ücretinin ödenmesi gerektiği, hususunu belirttiniz.

60 yaş üstü çalışacak mı?

1 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla kamu kurum ve kuruluşları normal düzen ve mesai saatlerinde çalışmalarını sürdürecek. 60 yaş ve üzeri ile gebe kamu çalışanları, izinli sayılmaya devam edilecek.