Yatsı namazını kaç rekat kılınır?

İçindekiler:

  1. Yatsı namazını kaç rekat kılınır?
  2. Namaz kaç rekat nasıl kılınır?
  3. Yatsı namazının farzı nasıl kılınır?
  4. Vitir vacip namazı nedir?
  5. Vitir vacip namazı nasıl kılınır?
  6. Akşam ezanı farzı nasıl kılınır?
  7. Vitir nasıl kilinir?
  8. Vitir namazı kılmamak günah mi?
  9. Vitir namazında Kunut duasını bilmeyen ne okur?
  10. Vitir namazını kılmak şart mı?
  11. Vitir namazında Kunut duası yerine ne okunur?
  12. Vitir namazında ne okunur?

Yatsı namazını kaç rekat kılınır?

Yatsı namazı; 4 rekat ilk sünnet, 4 rekat farz, 2 rekat son sünnet ve 3 rekat vitr namazı olmak üzere toplamda 13 rekattan oluşmaktadır.

Namaz kaç rekat nasıl kılınır?

Sabah namazı 4 rekat, öğle namazı 10 rekat, ikindi namazı 8 rekat, akşam namazı 5 rekat ve yatsı namazı 13 rekattır. Sabah Namazı: 4 Rekat: 2 Rekat sünnet, 2 Rekat farz.

Yatsı namazının farzı nasıl kılınır?

  1. "Niyet ettim Allah rızası için Yatsı namazının dört rekat farzını kılmaya" diye niyet ederiz.
  2. "Allahu Ekber" diyerek İftitah Tekbiri alır ve namaza başlarız.
  3. Sübhaneke'yi okuruz.
  4. Euzü-besmele çekeriz.
  5. Fatiha Suresini okuruz.
  6. Kur'an'dan bir sure okuruz.
  7. Rüku'ya gideriz.
  8. Secde'ye gideriz. Doğruluruz, tekrar secde'ye gideriz.

Vitir vacip namazı nedir?

Vitr namazı ya da diğer bir telaffuzu ile vitir, Yatsı namazının ardından kılınan ve Hz. Peygamber tarafından hayırlı olduğu müjdelenen namazdır. Hanefilere göre 3 rekat olarak kılınan vitr namazı, vacip olarak kabul edilirken, diğer mezheplerde sünnet olarak kabul edilir.

Vitir vacip namazı nasıl kılınır?

VİTİR NAMAZININ KILINIŞI:
  1. REKAT. – "Niyet ettim Allah rızası için bu günkü üç rekatlık Vitir Vacip namazını kılmaya" şeklinde niyet edilir. – Eller kaldırılır ve "Allah'u Ekber" denir. – Sübhaneke okunur. – Euzü Besmele çekilir. ...
  2. REKAT. – Besmele çekilir. – Fatiha okunur. – Zamm-ı sure okunur. ...
  3. REKAT.

Akşam ezanı farzı nasıl kılınır?

  1. Rekat. "Niyet ettim Allah rızası için Akşam namazının Üç rekat farzını kılmaya" diye niyet ederiz. "Allahu Ekber" diyerek İftitah Tekbiri alır ve namaza başlarız. Sübhaneke'yi okuruz. Euzü-besmele çekeriz. ...
  2. Rekat. Ayağa kalkarak Kıyama dururuz. Besmele çekeriz. Fatiha Suresini okuruz. Kur'an'dan bir sure okuruz. ...
  3. Rekat.

Vitir nasıl kilinir?

Vitir namazı, yatsı namazından sonra kılınan, Hanefîlere göre üç rekâtlı vacip bir namazdır. Vitir namazının her rekâtında Fâtiha ve ardından bir sûre ya da birkaç âyet okunur. İkinci rekâtın sonunda oturularak sadece tahiyyât duası okunur.

Vitir namazı kılmamak günah mi?

Vitir namazı, yatsı namazından sonra kılınan, Hanefîlere göre üç rekâtlı vacip bir namazdır. Vitir namazının her rekâtında Fâtiha ve ardından bir sûre ya da birkaç âyet okunur. ... Vaktinde kılınamayan vitir namazının daha sonra kaza edilmesi vaciptir. Diğer mezheplere göre ise vitir namazı kılmak sünnettir.

Vitir namazında Kunut duasını bilmeyen ne okur?

Diğer mezheplere göre ise vitir namazı kılmak sünnettir (İbn Kudâme, el-Muğnî, II, 591-594). Vitir namazında Kunut dualarını bilmeyen ne okur? Kunut duasını bilmiyorsa kişi, Kur'an-ı Kerim'den dua okuyabilir. Rebbena-Rabbenağfirli ya da Allahümmağfirli (Ya Rabbi beni affeyle), sübhanallah diyebilir.

Vitir namazını kılmak şart mı?

Vitir namazı Hanefî mezhebine göre üç rekâtlı vacip bir namazdır. Vitir namazının her rekâtında Fâtiha ve ardından bir sûre ya da birkaç âyet okunur. ... Vaktinde kılınamayan vitir namazının daha sonra kaza edilmesi vaciptir. Diğer mezheplere göre ise vitir namazı kılmak sünnettir.

Vitir namazında Kunut duası yerine ne okunur?

Kunut duasını bilmeyen ne yapmalıdır? Hanefîlere göre, vitir namazının üçüncü rekâtında kunût yapmak vaciptir. ... Bu duaları bilmeyen kimse ezberlemeye gayret eder; ancak ezberleyinceye kadar “Rabbenâ âtinâ” duasını okur veya üç defa “Allahümmeğfir lî” demekle yetinir.

Vitir namazında ne okunur?

Vitir namazı, yatsı namazından sonra kılınan, Hanefîlere göre üç rekâtlı vacip bir namazdır. Vitir namazının her rekâtında Fâtiha ve ardından bir sûre ya da birkaç âyet okunur. İkinci rekâtın sonunda oturularak sadece tahiyyât duası okunur.