Lafı güzaf nedir TDK?

İçindekiler:

  1. Lafı güzaf nedir TDK?
  2. Lafügüzaf ne demek kökeni?
  3. Lafügüzaf Kelime anlamı ne demek?
  4. Mamafih nasıl yazılır?
  5. Iş güzergah ne demek?
  6. Namütenahi ne anlama gelir?
  7. Kaydı intizar ne demek?
  8. Intizâr ne demek Osmanlıca?
  9. Güzergah Türkçe mi?
  10. Haş haş ne demek TDK?
  11. Namütenahi ne demek Osmanlıca?
  12. Intizarım sana ne demek?

Lafı güzaf nedir TDK?

Laf-ı güzaf” yazımı yanlıştır. Doğru yazım biçimi “lafügüzaf”tır. Bu Farsça niteleme, “anlamsız, gereksiz, boş söz” anlamına geliyor.

Lafügüzaf ne demek kökeni?

Lafügüzaf Örnek Anlatımı: Laf kelimesi Farsçadan Türkçeye geçen ve söz anlamına gelen bir kelimedir. Beyhude ve faydası olmayan, boş anlamına güzaf kelimesi ile birleşince lafügüzaf oluyor. Genel olarak boş laf, boş söz kelimelerinin yerine kullanılan bir kelimedir.

Lafügüzaf Kelime anlamı ne demek?

İşte, merak edilen sözcük hakkında detaylı bilgiler. ... Boş söz ve saçma anlamlarını taşıyan 'Güzaf' kelimesiyle; söz, özellikle anlamsız söz anlamlarını barındıran 'Laf' kelimesinin birleşmesiyle meydana gelen 'Lafügüzaf' sözcüğü, Türk Dil Kurumu'na göre boş söz anlamı taşımaktadır.

Mamafih nasıl yazılır?

mamafih / mamâfih / mâmafih / مع مافيه Bununla beraber.

Iş güzergah ne demek?

Işgüzar kelimesi Türkçe'de "yürüten, eda eden" anlamına gelir. Türkçe ve Farsça guδār گذار z "yürüten, eda eden" sözcüklerinin bileşiğidir. ... Işgüzar kelimesi tarihte bilinen ilk kez "becerikli, çalışkan" ASeydi (1908) eserinde yer almıştır.

Namütenahi ne anlama gelir?

(ﻧﺎﻣﺘﻨﺎﻫﻰ) sıf. (Fars. olumsuzluk bildiren nā- ve Ar. mutenāhі “sonlu” ile nā-mutenāhі) Sonsuz, sonu sınırı olmayan: Biter mi bitti denilmekle nûr-ı nâmütenâhî / Nefesle kābil-i itfâ mıdır çerâğ-ı ilâhî (Muallim Nâci).

Kaydı intizar ne demek?

Herhangi bir şeyin olmasını ya da birinin gelmesini beklemek, gözlemek 'İntizar' olarak tanımlanmaktadır.

Intizâr ne demek Osmanlıca?

intizar / intizâr / انتظار / اِنْتِظَارْ (Nazar. dan) Gözlemek. Ümidederek beklemek.

Güzergah Türkçe mi?

Güzergah Türkçe mi? Güzergah kelimesi Farsça kökenlidir. - Dönüş yolumuz, Ayazağa, Kâğıthane güzergâhı idi. - Görüyorsun ki hat güzergâhına verdiğimiz şifrelerin hepsine menfi cevap geldi.

Haş haş ne demek TDK?

Haş ne demek TDK? Katışıksız, en iyi cinsten, saf: Has gümüş. 3.

Namütenahi ne demek Osmanlıca?

Osmanlıca kaleme alınmış olan gazeller ve diğer mazmun eserler Arapça, Farsça ve Türkçe sözcüklerden oluşur. ... Olumsuzluk eki ''na'' ve Arapça mütenahi kelimelerinden oluşan bu sözcük sonsuz ve baki manasına gelir. Namütenahi Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir? TDK'ya göre namütenahi kelimesinin sözlük anlamı ölümsüzdür.

Intizarım sana ne demek?

Herhangi bir şeyin olmasını ya da birinin gelmesini beklemek, gözlemek 'İntizar' olarak tanımlanmaktadır. TDK üzerinden anlamı bu şekilde ele alınır.