Altay tank ne zaman teslim edilecek?

İçindekiler:

  1. Altay tank ne zaman teslim edilecek?
  2. Altay tankının motoru ne durumda?
  3. Tank motoru yapmak neden zor?
  4. Tank motorları kaç beygir?
  5. Altay tank motoru kim yapacak?
  6. Tank atış menzili ne kadar?
  7. Altay tank motorunu kim yapacak?
  8. ATAK helikopteri motoru kim yapıyor?
  9. Ukrayna tank motoru kaç beygir?
  10. MTU motor ne demek?
  11. Altay tank motoru kime ait?
  12. Leopard tank motoru kaç beygir?
  13. Altay tank motorunu hangi firma yapıyor?
  14. Tank en fazla kaç km atar?
  15. Tank kaç metre atış yapar?
  16. Leopard tankı kimin?
  17. Atak helikopterin motoru hangi ülkenin?
  18. Atak helikopterin yazılımı kime ait?
  19. MTU tank motoru kaç beygir?

Altay tank ne zaman teslim edilecek?

Proje kapsamında ilk prototip teslimatı 2020 yılı başında planlanmaktadır.

Altay tankının motoru ne durumda?

Altay tankının motoru “BATU” başarıyla test edildi Mayıs 2021'de, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir tarafından yapılan açıklamada, “Savunma sanayiimiz motor teknolojisinde de emin adımlarla hedeflerine ilerliyor.

Tank motoru yapmak neden zor?

Bunun için hem malzeme kalitesinin iyi olması, hem de daha kalın bir blok geometrisi dökmek gerekmektedir. Bu nedenle motor hem ağır olur, hem de malzeme kalitesinin son kademeye kadar geliştirilmesi gerekir.

Tank motorları kaç beygir?

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, motorun 1500 beygir güç ürettiğini söyledi. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir; tank, muhtelif zırhlı araç ve makinalar için geliştirilen 1500 beygir gücündeki ilk motor BATU'nun ateşlemesinin başarılı şekilde gerçekleştiğini duyurdu.

Altay tank motoru kim yapacak?

Tank, muhtelif zırhlı araç ve makinalar için BMC Power tarafından geliştirilen 1500 beygir gücündeki ilk motorumuz BATU'nun ateşlemesi başarılı şekilde gerçekleşti. Bizim mühendisler yapıyor." ifadesini kullandı.

Tank atış menzili ne kadar?

3 km atış menzili bulunan silah, 120 mm' lik 55 kalibre yivsiz top tercih edilen tank bu yönden de oldukça güçlü bir teknolojiye sahiptir. 4 kişilik mürettebatın bulunacağı tankın bilgisayar sistemi ise Aselsan tarafından üretilmektedir.

Altay tank motorunu kim yapacak?

BMC Power tarafından Proje ile ilgili yapılan açıklamada, “BATU Güç Grubu Projesi'nin yerli ve milli tankımız ALTAY tankına güç vermesi için SSB tarafından BMC POWER'a verilmiş motor, transmisyon ve soğutma paketinden oluşan güç grubu geliştirme projesidir.” ifadelerine yer verildi.

ATAK helikopteri motoru kim yapıyor?

TUSAŞ tarafından üretilen T-129 ATAK taarruz helikopterinde ABD'nin Honeywell ve İngiltere'nin Rolls Royce şirketlerinin ortaklığında geliştirilen LHTEC motoru kullanılıyor. Bu nedenle ATAK helikopterinin üçüncü ülkelere satışı için ABD hükümetinin izni gerekiyor.

Ukrayna tank motoru kaç beygir?

Savunma uzmanları MTU üretimi 1630 beygir ve 5 bin Nm tork üreten MT-833 motor ile Ukrayna üretimi 1500 beygirlik, 3 bin Nm tork üreten 6TD-3 motorun benzer performansa sahip olduğunu belirtiyor.

MTU motor ne demek?

Daimler-Chrysler otomotiv grubunun ağır motor birimidir.

Altay tank motoru kime ait?

Tank, muhtelif zırhlı araç ve makinalar için BMC Power tarafından geliştirilen 1500 beygir gücündeki ilk motorumuz BATU'nun ateşlemesi başarılı şekilde gerçekleşti. Bizim mühendisler yapıyor." ifadesini kullandı.

Leopard tank motoru kaç beygir?

-Genişliği 3,75 metredir. -Yüksekliği 2,76 metredir. -V12 MTU MB873 K-501 Dizel bir motordan güç almakta olup 1479 beygirlik bir güce sahip bulunmaktadır. -Ağır tanklardan bir tanesi olup ortalama ağırlığı 60 tondur.

Altay tank motorunu hangi firma yapıyor?

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Tank, muhtelif zırhlı araç ve makinalar için BMC Power tarafından geliştirilen 1500 beygir gücündeki ilk motorumuz BATU'nun ateşlemesi başarılı şekilde gerçekleşti." ifadesini kullandı.

Tank en fazla kaç km atar?

Altay, teknik açıdan oldukça donanımlı milli tank olarak tarihe geçecek şekilde geliştirilmektedir. Motorunda yerli yapım kullanılan Altay tankı, 1500 beygir gücünde olan motor dizel sistem ile çalışmakta ve 70 km hızla hareket edebilmekte ve 500 km menzil sağlamaktadır.

Tank kaç metre atış yapar?

12.7 mm'lik “NSVT” ve “Kord” ağır makineli tüfeklerinin hava hedeflerine karşı etkili menzili 1500 metre, yer hedeflerine karşı 2000 metre ve azami menzilleri 6000 metre. Ayrıca tankta 7.62 mm'lik “PKT” makineli tüfeği bulunmaktatır.

Leopard tankı kimin?

Leopard 2 Alman yapımı 3. nesil bir ana muharebe tankıdır. 1970'lerde geliştirilmeye başlanan tank, 1979'da Bundeswehr bünyesine katılmış ve Leopard (şimdiki adı Leopard 1) tankları ile değiştirilmiştir. Değişik çeşitlemeleri Alman ordusu tarafından kullanılmaktadır.

Atak helikopterin motoru hangi ülkenin?

TUSAŞ tarafından üretilen T-129 ATAK taarruz helikopterinde ABD'nin Honeywell ve İngiltere'nin Rolls Royce şirketlerinin ortaklığında geliştirilen LHTEC motoru kullanılıyor. Bu nedenle ATAK helikopterinin üçüncü ülkelere satışı için ABD hükümetinin izni gerekiyor.

Atak helikopterin yazılımı kime ait?

T-129 ATAK, ATAK programı çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri için Türkiye'nin coğrafi ve iklim koşullarına göre tasarlanan, TUSAŞ ve AgustaWestland ortak üretimi taarruz ve taktik keşif helikopteri.

MTU tank motoru kaç beygir?

Tank gövdesinde hacim kısıtlı olmasından dolayı V ya da W tipi motor gövdesi kullanılır. Örneğin MTU'nun ürettiği 1500 bg motor, V12 ve 27 litre hacimli bir motordur. Yani silindir başına yaklaşık olarak 2 litrelik bir hacim bulunmaktadır.