Kil maskesi nasil yapilir evde?

İçindekiler:

  1. Kil maskesi nasil yapilir evde?
  2. Kil maskesinin içine neler konulabilir?
  3. Siyah noktalar için kil maskesi nasıl yapılır?
  4. Zeytinyağlı kil maskesi nasıl yapılır?
  5. Sivilce ve siyah noktalar için kil maskesi nasıl yapılır?
  6. Kil maskesine ne kadar su konulur?
  7. Kil maskesi kuruyunca ne yapılır?
  8. Kuru ciltler icin kil maskesi nasıl yapılır?
  9. Beyaz toz kil ne işe yarar?
  10. Beyaz kil mi yeşil mi?

Kil maskesi nasil yapilir evde?

2 yemek kaşığı kili, 4-5 yemek kaşığı suda eritin. Yüzünüzden akmayacak bir kıvama gelince içine 1 çay kaşığı bal ekleyip karıştırın. Sonra yüzünüze sürün. Kuruduktan sonra ılık sui le yıkayın.

Kil maskesinin içine neler konulabilir?

Malzemeler: 3 yemek kaşığı kil, 2 yemek kaşığı limon yağı, 2 yemek kaşığı lavanta yağı, 2 yemek kaşığı maden suyu.

Siyah noktalar için kil maskesi nasıl yapılır?

1 yemek kaşığı kile 1 yemek kaşığı gül suyu ve 1 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyip macun oluncaya kadar karıştırın. Sorunlu bölgeye sürüp 20-25 dakika, kil iyice kuruyana kadar bekleyin. Önce ılık sonra soğuk suyla yıkayın.

Zeytinyağlı kil maskesi nasıl yapılır?

Kuru ciltler için kil maskesi: 2 yemek kaşığı kili bir cam kasenin içine koyun üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Yarım saat bekledikten sonra kil ve zeytinyağını karıştırın, gerekiyorsa bir miktar içme suyu ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı cildinize uygulayın ve kuruyunca ılık su ile yıkayın.

Sivilce ve siyah noktalar için kil maskesi nasıl yapılır?

Uzmanlar tarafından sivilce ve akne oluşumuna engel olarak önerilir. Gül suyu ile kil karıştırılır. Ardından yüzünüzün her yerine güzelce yedirerek sürülür. 20 dakika beklettikten sonra ılık su yardımı ile durulanır. Bu maskeyi haftada 1 kere kullanabilirsiniz.

Kil maskesine ne kadar su konulur?

2 yemek kaşığı beyaz kil ile 2 yemek kaşığı suyu karıştırarak krem kıvamını elde edin. Daha sonra yüzünüze bu maskeyi sürün ve kuruyana kadar bekleyin. Kuruduktan sonra cildinizi temizlemek için ılık su ile yüzünüzü yıkayın. Cildiniz hassas ise kurumasını beklemenize gerek yoktur. 5 dakika beklemeniz yeterli olacaktır.

Kil maskesi kuruyunca ne yapılır?

Siyah noktalar için kil maskesi Sürenin sonunda cildinizi ılık suyla yıkayıp temizleyebilirsiniz. Hassas cilt yapısına sahip kişiler 10 dakika beklemek yerine, maske kuruyunca hemen yıkamalıdır.

Kuru ciltler icin kil maskesi nasıl yapılır?

Kuru Ciltler İçin Kil Maskesi Ciltte nem az olduğundan dolayı 2 yemek kaşığı beyaz kil, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve deniz yosunu ile karıştırılarak uygulanması, 10 dakika bekletilerek temizlenmesi gerekmektedir. Sonrasında tonik olarak gül suyu nemlendirmeyi de sağlamaktadır.

Beyaz toz kil ne işe yarar?

Beyaz kil kuru ciltler dışında kalan ve en çok da yağlı ciltler için kullanılan bir kil cinsidir. Ciltte ortaya çıkan pürüzlenmelerin düzelmesine fayda sağlar. Ciltteki toksinlerden arındırır ve bakterilerin oluşmasını engeller. Cildi parlatarak daha canlı görünmesinde etkili olur.

Beyaz kil mi yeşil mi?

Beyaz kil en doğal olanıdır ve normal ve karma ciltler için tercih edilir. Yeşil kil, daha güçlü terapi etkiye sahiptir ve daha kurutucudur, bu yüzden yağlı cilt için uygundur.