PTT'den gelen tebligatı nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. PTT'den gelen tebligatı nasıl öğrenebilirim?
  2. Eve gelen tebligat haber kağıdı nedir?
  3. Tebligat yapılıp yapılmadığını nasıl öğrenebilirim?
  4. Adreste bulunmama durumunda tebligat nasıl yapılır?
  5. Savcılıktan tebligat ne zaman gelir?
  6. Dava açıldıktan sonra tebligat ne zaman gelir?
  7. PTT tebligat haber kağıdı ne demek?
  8. Hangi durumlarda tebligat gelir?
  9. Tebligatta tebliğ günü sayılır mı?
  10. Cep telefonu ile tebligat olur mu?
  11. Savcılıktan gelen tebligat nedir?
  12. Atama tebligatı kaç günde gelir 2020?
  13. Tebligat karşı tarafa ne zaman ulaşır?
  14. Tebligat eve kaç günde gelir?
  15. Sgk'dan gelen tebligat Nedir 2021?
  16. Haber alma kağıdı nedir?
  17. Tebligat türleri nelerdir?
  18. Tebligat geldi ne yapmalıyım?
  19. Tebliğ tarihinden itibaren ne zaman başlar?
  20. Tebliğ günü süreye dahil mi?

PTT'den gelen tebligatı nasıl öğrenebilirim?

PTT sitesi üzerinden kargo tebligat sorgulamak için; l İnternet üzerinden gonderitakip.ptt.gov.tr adresine gidin. l 13 haneli kargo barkod numarasını açılan pencerede gerekli boşluğa yazın. l Sağ tarafta mavi renkli kutuda yer alan "Sorgula" sekmesine tıklayın ve kargonuzla ilgili bilgileri görüntüleyin.

Eve gelen tebligat haber kağıdı nedir?

Mahkeme, Cumhuriyet Savcılığı veya icra dairelerinden size gelen her “kağıt” resmi bir işlem hakkında size bilgi vermek için gönderilmiştir. Bu kurumlar tarafından gönderilen kağıdatebligat” adı verilir.

Tebligat yapılıp yapılmadığını nasıl öğrenebilirim?

Tebligat sorgulama işlemi hem PTT hem de E Devlet'in resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak cep telefonunuza gönderilen 13 haneli barkod numarası ile tebligat sorgulama ve takibini yapabilirsiniz. gonderitakip.ptt.gov.tr adresine gidin.

Adreste bulunmama durumunda tebligat nasıl yapılır?

Adres kayıt sisteminde (Mernis) adresi bulunanlara, bilinen en son adresin tebligata elverişli olmadığının anlaşılması veya tebligat yapılamaması halinde; tebligat, adres kayıt sistemindeki (Mernis) adresine, Teb. K. m.21/2 ye göre yapılır. Muhatabın, Mernis adresi yoksa; Teb. K. m.35/1-2 ye göre tebligat yapılır.

Savcılıktan tebligat ne zaman gelir?

Hızlı Tebligatın postaya verildiği şehir dağıtım alanı içerisinde 1 gün (24 saatte), il sınırları içinde kabulden itibaren en geç ertesi gün, iller arasında ise kabulden itibaren en geç 2 gün sonra teslimi esastır.

Dava açıldıktan sonra tebligat ne zaman gelir?

Yukarıda yapılan açıklamalar ışığında, dava dilekçesinin ve tebligatın tebliğ edilme makul süresi 37 gün olarak belirlenmiştir. Bu sürenin kısalması veya tebliğ edilmemesi durumuna göre kısa ve daha uzaması mümkündür.

PTT tebligat haber kağıdı ne demek?

7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümleri uyarınca, hukuki işlemlerin anılan Kanunda öngörüldüğü şekilde muhatabına veya muhatap adına kabule kanunen yetkili şahıslara yazılı olarak bildirimi ve bu bildirimin yapıldığının belgelendirilmesi işlemini kapsayan gönderi türüdür.

Hangi durumlarda tebligat gelir?

Yargı kuruluşları ya da idari kurumlar tarafından herhangi bir işe bağlı olarak taraflara gönderilen tebligat, ilgili kişinin kayıtlı olan son adresine bir zarf ile birlikte gönderilir. Tebligatın yapılacağı ilgili muhatabın bilinememesi ya da bulunamadığı durumlarda ilanen tebliğ yapılmaktadır.

Tebligatta tebliğ günü sayılır mı?

Tebligat Kanunu ve Yönetmelik uyarınca elektronik yolla yapılan tebligatlar, muhatabın elektronik tebligat adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır.

Cep telefonu ile tebligat olur mu?

Elektronik tebligatın yapıldığına dair sistemde kayıtlı telefon numarasına veya e-posta adresine bildirim yapılacaktır. PTT tarafından yapılacak bu bildirim ücretsizdir. Elektronik tebligatın yapılmasına rağmen sistemden kaynaklanan arızalar nedeniyle bildirimin gelmemiş olması mazeret olarak sayılmamaktadır.

Savcılıktan gelen tebligat nedir?

Cumhuriyet Savcılığı, adliye, mahkeme ya da icra daireleri gibi resmi kurumlardan gönderilmiş olan her türlü evrak tebligat olarak kabul edilmektedir. Tebligatlar, resmi işlemler hakkında bir çeşit bilgilendirme ya da uyarı özelliğine sahiptir.

Atama tebligatı kaç günde gelir 2020?

3. Tebligat kaç günde alıcısına ulaşır? PTT işyerlerinde ek hizmet talep edilmeden kabul edilen tebliğ evrakının muhatabına tebliğ edilmesi aynı il dağıtım sahası içerisinde ise en geç 5 iş günü, farklı il dağıtım alanında ise en geç 7 iş günü içerisinde yerine getirilir.

Tebligat karşı tarafa ne zaman ulaşır?

Yukarıda yapılan açıklamalar ışığında, dava dilekçesinin ve tebligatın tebliğ edilme makul süresi 37 gün olarak belirlenmiştir. Bu sürenin kısalması veya tebliğ edilmemesi durumuna göre kısa ve daha uzaması mümkündür.

Tebligat eve kaç günde gelir?

3. Tebligat kaç günde alıcısına ulaşır? PTT işyerlerinde ek hizmet talep edilmeden kabul edilen tebliğ evrakının muhatabına tebliğ edilmesi aynı il dağıtım sahası içerisinde ise en geç 5 iş günü, farklı il dağıtım alanında ise en geç 7 iş günü içerisinde yerine getirilir.

Sgk'dan gelen tebligat Nedir 2021?

BORÇTAN KAÇIŞ YOK, SGK 2021'DE SMS'Lİ TEBLİGATA GEÇİYOR Buna göre SGK, işverenin haber vermeden çalışanının maaşını düşürmesinin önüne geçmek için çalışanı SMS ile uyaracak. SGK prim borcunu yatırmaları için vatandaşlara artık klasik tebligat göndermek yerine SMS borcunu tebliğ edecek.

Haber alma kağıdı nedir?

Alma Haber Özel Hizmeti'nde gönderilerin hangi tarihte kime teslim edildiğini gösteren belgeye “alma haber kartı” adı veriliyor. Alma haber kartı, kargo alıcıya teslim edildiğinde ona imzalatılıyor ve göndericiye iletiliyor. Böylece kargonuzun kime teslim edildiğinden emin oluyorsunuz.

Tebligat türleri nelerdir?

Tebligatlar kapalı tebligat, açık tebligat, 35. maddeye göre tebligat, ilanen tebligat ve elektronik tebligat olmak üzere düzenlenmiştir.

Tebligat geldi ne yapmalıyım?

Daha önce adli birimlerden tebligat aldığınız adresiniz değişmiş ise yeni adresinizi bildirmek sizin sorumluluğunuzdur. Yeni adresinizi bildirmez iseniz nüfus müdürlüğünde kayıtlı olan adresinize tebligat yapılır. Bu nedenle mutlaka güncel adresinizi nüfus müdürlüğüne bildiriniz.

Tebliğ tarihinden itibaren ne zaman başlar?

İlanen tebligatta tebliğ tarihi: Madde 31 – (Değişik : 6/6/19/10 md.) İlanen tebliğ, son ilan tarihinden itibaren yedi gün sonra yapılmış sayılır.İlanen tebliğe karar veren merci, icabına göre daha uzun bir müddet tayin edebilir. Ancak, bu süre 15 günü geçemez.

Tebliğ günü süreye dahil mi?

Şöyle ki, Süreler gün olarak belirlenmiş ise tebliğ veya tefhim edildiği gün hesaba katılmaz ve süre son günün tatil saatinde biter.