Talebe kelimesinin eş anlamlısı nedir?

İçindekiler:

  1. Talebe kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  2. Tesadüf kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  3. Tesadüf kelimesi yerine ne kullanılır?
  4. Tesadüf ve tevafuk ne demek?
  5. Cümle kelimesinin eş anlamı nedir?

Talebe kelimesinin eş anlamlısı nedir?

TALEBE EŞ ANLAMLISI Talebe eş anlamlısı olan sözcük; öğrencidir. Öğrenci kelimesi dilimizde sıklıkla kullanılmakla birlikte talebe kelimesi ise daha çok eski dönemlerde tercih edilmektedir.

Tesadüf kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Arapça kökenli olan ve yazılı kaynaklarda ilk kez 1680 yılında karşımıza çıkan tesadüf kelimesinin eş anlamlısı "rastlantı" kelimesidir. Ancak tesadüf sözcüğünün zıt anlamlı bir karşılığı bulunmamaktadır.

Tesadüf kelimesi yerine ne kullanılır?

İkinci anlamı ise, ' rast gelmek, rastlantı ve rastlayış' kelimeleridir. Tüm bu kelimeler birbiri yerine rahatlıkla kullanılabilir. Tesadüf kelimesi ile eş anlamlı kelimeler olarak baktığımızda, tam olarak anlamdaşı olan kelimeler; rastlantı ve rast gelmektir.

Tesadüf ve tevafuk ne demek?

Tesadüf; yalnızca olasılıklara bağlı olduğu düşünülen olayların bağıl nedeni. Tevafuk ise; İki şeyin birbirine uygun ve denk gelmesi demektir. Aslında tesadüfe verilme ihtimali olmayan ve arkasında İlâhî bir kasıt ve iradenin varlığı hissedilen denk gelmelere tevafuk denir.

Cümle kelimesinin eş anlamı nedir?

Cümle kelimesinin diğer bir eş anlamı bütün ve herkestir. Cümle kelimesi cümle içerisinde herkes anlamında da kullanılabilir. - Cümle kelimesinin eş anlamlısı tümce kelimesidir.