Tarla domatesi kaç günde bir sulanır?

İçindekiler:

  1. Tarla domatesi kaç günde bir sulanır?
  2. Tarlada domates nasıl yetişir?
  3. Evde domates nasıl yetiştirilir?
  4. Domates ektikten sonra bakımı nasıl yapılır?
  5. Saksida domates kac gunde Sulanir?
  6. Domates biber fidesi kaç günde bir sulanır?
  7. Domatese ilaç ne zaman atılır?
  8. Domates ne kadar sürede yetişir?
  9. Çeri domates ne kadar sürede yetişir?
  10. Saksıda domates kac gunde Sulanir?
  11. Domatesin büyümesi için ne yapmalı?
  12. Domatese hangi gübre iyi gelir?
  13. Salatalıklar kaç günde bir sulanır?
  14. Bibere kaç günde bir su verilir?
  15. Salisilik asit ile domates nasıl yapılır?
  16. Domates mantarına ne iyi gelir?
  17. 1 fide domates ne kadar ürün verir?
  18. Domates tohumu kaç günde biter?

Tarla domatesi kaç günde bir sulanır?

Kurak bölge şartlarında domatesin su ihtiyacı genel olarak şöyle bir dağılım gösterir; Mayıs ayında 3 günde bir su, Haziran ayında 2 günde bir su, Temmuz ayında 6 günde 5 su, Ağustos ayında 7 günde 4 su, Eylül ayında haftada bir olmak üzere toplam 18 kez sulanmalıdır.

Tarlada domates nasıl yetişir?

Domates bitkisinin fideleri sıcak yastıklarda yetiştirilir. Ancak domates yetiştiriciliğinde tarlaya doğrudan domates tohum ekimi de yapmak mümkündür. Ağır killi topraklarda doğrudan domates tohumu ekiminden kaçınılmalıdır. Domates tohumları uygun koşullarda 4-6 yıl çimlenme gücünü muhafaza eder.

Evde domates nasıl yetiştirilir?

Düşündüğünüzden Kolay Olacak: Saksıda Adım Adım Domates Nasıl Yetiştirilir?
  1. 1. adım: Çimlenme tepsisi ya da plastik bardakların içini verimli bahçe toprağı ile doldurup tohumları içine ekin. ...
  2. 2. adım: Tohumların çimlenmesi için onları güneş görmeyen, sıcak bir ortamda bekletin ve toprağı sürekli nemli tutun.
Daha fazla öğe...

Domates ektikten sonra bakımı nasıl yapılır?

Domates ektikten sonra bakım nasıl yapılmaktadır? Derin sürümle hazır olan toprak, sonbaharda 3-4 ton/da ahır gübresi alır. İlkbaharda ise karık hazırlığından önce taban gübresi alır. Fosforlu gübrenin tamamı gider. Diğerlerin üçte biri taban gübresi olarak gider.

Saksida domates kac gunde Sulanir?

Aktarırken fidenin dik bir şekilde dikilmesine dikkat etmelisiniz. Domateslerin kökleri geniş ve uzun olacağı için saksı tabanına çok yaklaşmamanız tavsiye edilir. Saksı boyutu ise her fide için orta boy seçilmelidir. Domates fidelerinin sağlıklı şekilde büyümesi için 3 günde 1 defa olacak şekilde sulamalısınız.

Domates biber fidesi kaç günde bir sulanır?

Nemli topraklarda ise biberin kök aktivitesi artar. Biber sulaması sık fakat az olmalıdır. Sıcak havalar başladığında kumlu olan toprağa 2-3 günde bir bunun yanı sıra ağır topraklara ise 3-7 günde bir sulama yapılması uygundur.

Domatese ilaç ne zaman atılır?

Domates Fidesi İlaçları Mikroorganizmaların her biri için ilaçlama zamanı değişiyor. Örneğin, haftada bir kontrol edilen tuzaklarda ilk ergin güve çıkışının ardından kontroller yapılarak 5-6 gün arayla ilaçlama tekrarlanıyor.

Domates ne kadar sürede yetişir?

Domates sıcak iklim mahsulüdür. Ekim işleminden hasada kadar ortalama olarak 7 ila 10 hafta gerekir. Ancak buna rağmen tohumdan domates yetiştirmek istiyorsanız, bilmeniz gereken bazı gerçekler vardır. Öncelikle, domates tohumlarının çimlenmesi için tohumların en az 21 °C toprak sıcaklığına ihtiyaçları vardır.

Çeri domates ne kadar sürede yetişir?

Çimlenmeye başlayan tohumlar domates fidesi halini alır. En az 5-6 gerçek yapraklı fideler artık asıl yerlerine dikilmeye hazırdır. Yani domates kaç güne yetişir sorusuna cevap olarak, fidelerin dikilmesinden yaklaşık 3 hafta sonra meyve oluşumlarının görülmekte olduğu söylenebilir.

Saksıda domates kac gunde Sulanir?

Aktarırken fidenin dik bir şekilde dikilmesine dikkat etmelisiniz. Domateslerin kökleri geniş ve uzun olacağı için saksı tabanına çok yaklaşmamanız tavsiye edilir. Saksı boyutu ise her fide için orta boy seçilmelidir. Domates fidelerinin sağlıklı şekilde büyümesi için 3 günde 1 defa olacak şekilde sulamalısınız.

Domatesin büyümesi için ne yapmalı?

Saksının 3 te birini verimli bahçe toprağı ile doldurup domates fidesini buraya dikin. Bitki gelişip gübreleme dönemi gelince, organik gübre karıştırdığınız bahçe toprağını saksınıza yavaş yavaş ekleyin. Her seferinde domatesiniz yeni eklediğiniz toprağa kök salacak ve saçak kökler taze gübreyi daha rahat alacaktır.

Domatese hangi gübre iyi gelir?

Potasyum nitrat, magnezyum nitrat, kalsiyum nitrat ve amonyum nitrat azot içeren gübrelerdir. Kalsiyum nitrat (15,5% N = 14,3% N-NO3 + 1,2% N-NH4) da hidroponik sistemlerde pH kontrolü için yeterli amonyum azotu sağlayabilir.

Salatalıklar kaç günde bir sulanır?

Fidelerin dikilmesinden itibaren meyvelerin oluşmasına kadar geçen süre zarfında, çok olmamak koşulu ile, günde 1-2 defa sulanmaktadır. Böylece bu dönem esnasında fazla sulama yapılması beraberinde bitkinin sararmasına (boğulmasına) neden olmaktadır. Bu dönemden sonra her 3-4 günde bir kez sulama yapılmaktadır.

Bibere kaç günde bir su verilir?

Domatesin sulanması iklim koşullarına bağlıdır. Biber: Karık yöntemi ile sulanır. Bitkilerin su ile direk teması olmamalıdır. Sulamalara başlandıktan sonra 7-10 günlük sulama aralıklarıyla devam edilir.

Salisilik asit ile domates nasıl yapılır?

Domatesler rendelenir salisilik asit eklenip karıştırılır ve kaldırılır. Kışın şişenizi açtığınızda yeni rendelenmiş tadında domatesiniz hazır olur. İster çorba yapın, ister yemeklerinize ekleyin, isterseniz bana bana yiyin. Salisilik asitin adının bu kadar alengirli olduğuna bakmayın.

Domates mantarına ne iyi gelir?

Bu hastalıklarla mücadelede kullanılabilecek mantar ilaçları şöyledir: Azoxystrobin, Benalaxil, Benomyl, Boscalid, Bromometan, Captan, Karbendazim, Klorotalonil, Cyprodinil, Difenokonazol, Ferbam, Fludioksonil, Folpet, Fosetil-alüminyum, Bakır hidroksit, Kasugamisin, Mancozeb, Metalaxyl, Dicopper klorür trihidroksit, ...

1 fide domates ne kadar ürün verir?

1 FİDEDEN 55 KİLOGRAM ÜRÜN Normal şartlarda en sistemli seralarda bile bir domates fidesinden 20 kilogram civarında ürün alınabiliyor ama bizim yetiştirdiğimiz fideden 55 kilogramın üzerinde verim alınabiliyor" diye konuştu.

Domates tohumu kaç günde biter?

işlenmiş toprağa domates tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 1 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 15-20 gün gün içerisinde gerçekleşecektir.