Noterler hangi saatlerde açık?

İçindekiler:

  1. Noterler hangi saatlerde açık?
  2. Noter randevu nasıl alınır?
  3. Hafta sonu nöbetçi noterler açık mı?
  4. Noter için randevu gerekiyor mu?
  5. Noterden randevu alınır mı?
  6. Noter randevu almadan gidilir mi?
  7. Noterde yapılan işlemler nelerdir?
  8. Notere gitmeden randevu alınır mı?

Noterler hangi saatlerde açık?

Bugün saat 10.00 itibarıyla tekrar başlayan uygulama kapsamında bu hafta sonu 119 noter hizmet verecek. Nöbetçi noterler 10.00-16.00 saatleri arasında salgın ile ilgili gerekli önlemleri alarak hizmet verecek. Nöbetçi noter sayısının yoğun talebin olduğu il ve ilçelerde ilerleyen haftalarda arttırılacağı da belirtildi.

Noter randevu nasıl alınır?

Noterlik randevu işlemlerinizi Türkiye Noterler Birliği internet sayfası üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru işlemini tamamladığınızda sistem otomatik olarak başvuru numarası oluşturur ve randevu bilgilerinizi başvuru sırasında girdiğiniz e-posta adresine gönderir.

Hafta sonu nöbetçi noterler açık mı?

Hafta sonu: Cumartesi ve Pazar günleri devlet kurumu olmasından dolayı hizmet vermemektedir. Ancak Nöbetçi noter uygulamasıyla saat 10:00-16:00 arasında açık olan noterlere ulaşabilirsiniz.

Noter için randevu gerekiyor mu?

Vatandaşlarımız, 'e-Noter' uygulamasıyla Türkiye Noterler Birliğinin internet sayfasından 7 gün 24 saat randevu alma imkanına sahip olacak. Vatandaşlarımız cep telefonu, bilgisayar üzerinden üyelik şartı aranmadan istediği noterlikten randevu alabilecektir. Böylece, vatandaşların zaman kaybetmesinin önüne geçilecektir.

Noterden randevu alınır mı?

​NOTERLİK E-BAŞVURU/RANDEVU SİSTEMİ Bu hizmeti kullanarak tüm noterlik işlemleriniz için herhangi bir noterlikten randevu alabilir, randevu verilen saatte noterliğe gelerek işleminizi beklemeden tamamlayabilirsiniz.

Noter randevu almadan gidilir mi?

Türkiye Noterler Birliği yaşanan koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal izolasyonu azaltmak için E-Randevu sistemini uygulamaya geçirdi. E-Randevu sistemi ile tüm noterlik işlemlerinizi belirleyeceğiniz noterden randevu alarak sıra beklemeden, zaman kaybetmeden ve sosyal izolasyonu koruyarak gerçekleştirebilirsiniz.

Noterde yapılan işlemler nelerdir?

Notere gidip yaptırabileceğiniz işlemler arasında başlıca;
  • Evlenme sözleşmesi.
  • Gayrimenkul satış vaadi sözleşme.
  • Zilyetlik devri sözleşmesi.
  • Miras taksimi G. menkul, hibe vaadi sözleşmesi.
  • Şirket sözleşmesi.
  • İrtifak hakkı vaadi ve ortak mülkün idaresi sözleşmesi.
  • Medeni Kanunun 748. maddesine müstenit sükna hakkı sözleşmesi.
Daha fazla öğe...

Notere gitmeden randevu alınır mı?

Noterlikte işlemi elektronik imza ile imzalayacak şekilde randevu almak, Noter huzuruna gelmeden işlem başvurusu yapmak. Başvuru işlemi sonucunda sistem tarafından bir “Başvuru Numarası” üretilir ve başvuru sırasında belirttiğiniz e-posta adresine Başvuru Numaranız gönderilir.