Büyük Kocaman eş anlamlı mı?

İçindekiler:

  1. Büyük Kocaman eş anlamlı mı?
  2. Ilan eş anlamlı kelimesi nedir?
  3. Zengin kelimesinin eş anlamı nedir?
  4. Zengin yerine ne kullanılır?
  5. Zengin fakir eş anlamlı mı?
  6. Basit kolay eş anlamlı mıdır?
  7. Zor kelimesinin eş anlamı nedir?
  8. Büyük küçük zıt anlamlı mıdır?
  9. Zenginin eş ve zıt anlamlısı nedir?

Büyük Kocaman eş anlamlı mı?

Kocaman kelime anlamı olarak büyük ve çok iri demektir. Kocaman kelimesine yaklaşık 4 adet eş anlamlı kelimeler bulunmaktadır. Kocaman kelimesinin eş anlamlı kelimeleri arasında iri, büyük, hantal ve koca kelimeleri yer almaktadır.

Ilan eş anlamlı kelimesi nedir?

İlan kelimesini Türk Dil Kurumuna göre aynı zamanda, 'duyuru' sözcüğü üzerinden eş anlamlı şekilde değerlendirebilirsiniz. İlan Eş Anlamlısı Nedir? Bireysel ya da şirketler bazında bildirme ilan olarak tabir edilmektedir. Bu kapsamda eş anlamlı olarak aynı zamanda duyuru sözcüğünün kullanabilirsiniz.

Zengin kelimesinin eş anlamı nedir?

ZENGİN KELİMESİ EŞ ANLAMLISI Zengin sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler bol, çok, gani, gönç, paralı, varlıklı ve varsıl sözcükleridir.

Zengin yerine ne kullanılır?

Zengin kelimesinin tam zıttı olarak kullanılabilecek çok sayıda sözcük bulunmaktadır. Bu sözcükleri; fakir, fukara, züğürt ve yoksul olarak sıralamak mümkündür.

Zengin fakir eş anlamlı mı?

Fakir Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? TDK sözlüğünde Fakir kelimesi; geçimini zorlukla sağlayan, fukara, yoksul zengin karşıtıdır. Birkaç farklı anlamı daha bulunur. Fakat fakir kelimesi ile aynı anlamı yoksul ve fukaradır.

Basit kolay eş anlamlı mıdır?

Basit kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre eş anlamlısı 'kolay' şeklinde tanımlanmaktadır.

Zor kelimesinin eş anlamı nedir?

Zor kelimesi Türkçe içerisinde çok sık kullanılan sözcükler arasında yer almaktadır. ... Zor kelimesi için Türk Dil Kurumu açısından ele alınan eş anlamlı sözcük 'güçlük' ya da 'sıkıntı' şeklinde geçmektedir. Okunuşları ve yazılışları farklı olan bu kelimeleri aynı anlam üzerinden amaca uygun kullanabilirsiniz.

Büyük küçük zıt anlamlı mıdır?

Küçük kelimesinin zıt anlamlısı büyük kelimesidir.

Zenginin eş ve zıt anlamlısı nedir?

Zengin Zıt Anlamlı Olan Kelimeler Zengin kelimesinin zıt anlamı zıt anlamı şöyle ifade edilir ki fakir yoksul fukara züğürt kelimeleri gibidir. Zengin kelimesinin anlamı ise Türk Dil Kurunca anlamı varlıklı gösterişli verimli servet sahibi olarak anlamlandırılmaktadır.