Taylan kelimesinin anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Taylan kelimesinin anlamı nedir?
  2. Türkiyede kac tane Taylan ismi var?
  3. Yaman ismi ne anlama gelir?
  4. Talya ismi ne anlama gelir?
  5. Timur ne anlama gelir?
  6. Taylan ismi kaç kişide var?
  7. Taylan ismi caiz mi?
  8. Yaman ismi hangi dil?
  9. Elif ismi ne anlama gelir?
  10. Taylan isim mi?
  11. Tayfun ismi ne anlama gelir?
  12. Yaman Türkçe mi?

Taylan kelimesinin anlamı nedir?

Genellikle erkek çocuklarına verilen Taylan ismi altı harften oluşmakta olup kökeni Türkçeden gelmektedir. ... Taylan isminin anlamı şöyle ifade edilir ki ince kibar boylu poslu güzel anlamlarını teşkil etmektedir.

Türkiyede kac tane Taylan ismi var?

Türkiye'de Aralık 2018 itibariyle tam olarak 7.869 tane Taylan ismini kullanan insan bulunuyor. Tüm isimler içinde 467 sırada. Yani Türkiye'de her 2,103 kişiden biri Taylan. İstanbul'da ise toplam 2.205 tane.

Yaman ismi ne anlama gelir?

Yaman ismi en çok İstanbul ilinde (1598 kişide) , en az Aksaray, Karaman, Ardahan, Kilis illerinde (1 kişide) bulunuyor. Yaman isminin anlamı ise; Kötü, korkulan, şiddetli, Cesur, güçlü, İşbilir, kurnaz, becerikli demektir. Sözlük anlamı ise Güç, etki veya beceri bakımından alışılmışın üzerinde olan demektir.

Talya ismi ne anlama gelir?

Talya ismi, baharın müjdesi anlamına sahip bir isimdir.

Timur ne anlama gelir?

Türkçe kökenli bir isim olan Timur, demir anlamına gelmektedir.

Taylan ismi kaç kişide var?

Ülkemizde yaklaşık 250 binden fazla kişi tarafından kullanılan Taylan ismi kız ve erkek çocukları için ortak kullanılabilmektedir. Taylan isminin anlamları şöyledir; İnce, kibar, uzun, düzgün boylu kişi.

Taylan ismi caiz mi?

Taylan isminin konulması caiz midir? Taylan isminin kullanılması islami açıdan caizdir ve kullanılmasında bir sakınca yoktur.

Yaman ismi hangi dil?

Yaman ismi hangi dil? Kökeni Türkçe olan yaman ismi erkek çocukları için verilen en güzel adlar arasında yer almaktadır.

Elif ismi ne anlama gelir?

Elif ismi, Türkiye'de yaygın kullanılan ve anlamı değerli olan isimlerin başında geliyor. ... Elif ismi, Arap alfabesindeki ilk harfin adıdır. Bu isim, harfin ince ve uzun şeklinden dolayı uzun boya benzetilir. Ve uzun boylu, zarif kız anlamında kullanılır.

Taylan isim mi?

Ülkemizde yaklaşık 250 binden fazla kişi tarafından kullanılan Taylan ismi kız ve erkek çocukları için ortak kullanılabilmektedir. Taylan isminin anlamları şöyledir; İnce, kibar, uzun, düzgün boylu kişi. Aynı zamanda Taylan, çok yağmur yağmasına karşı işlenebilir toprak anlamına da gelmektedir.

Tayfun ismi ne anlama gelir?

Tayfun isminin anlamı: Çin Denizi'nde ve Hint Denizi'nde görülen güçlü kasırga.

Yaman Türkçe mi?

Yaman kız ismi mi? Kökeni Türkçe olan yaman ismi erkek çocukları için verilen en güzel adlar arasında yer almaktadır.