Yaş ve kuru eş anlamlı mı?

İçindekiler:

  1. Yaş ve kuru eş anlamlı mı?
  2. Islak kelimesinin eş anlamı nedir?
  3. Yas tutmak kelimesinin eş anlamı nedir?
  4. Kolay kelimesinin eş anlamı nedir?
  5. Savaşın eş ve zıt anlamlısı nedir?
  6. Yad etmek nasıl yazılır?
  7. Yaştakilerin anlamı nedir?
  8. Dolu eş sesli kelime midir?
  9. El eş sesli kelime mi?

Yaş ve kuru eş anlamlı mı?

Kuru kelimesinin zıt anlamlısı ıslak kelimesidir. ... Islak kelimesinin eş anlamlısı yaş veya sulanmış kelimeleridir. Kuru kelimesinin zıt anlamlısı olan kelime birçok alanda kullanılabilir.

Islak kelimesinin eş anlamı nedir?

ISLAK EŞ ANLAMLISI Islak sözcüğünün eş anlamlı kelimesi yaş sözcüğüdür.

Yas tutmak kelimesinin eş anlamı nedir?

Daha çok yas tutmak yani bu dönemi üzüntü ile geçirmek şeklinde tabir edilebilmektedir. Peki, yas eş anlamlısı nedir? Yas kelimesinin eş anlamı olan sözcükler. TDK'ya göre yas kelimesinin eş anlamlısı, 'matem' şeklinde karşılık bulunmaktadır.

Kolay kelimesinin eş anlamı nedir?

Kolay Eş Anlamlısı Kolay kelimesi ile aynı anlam barındıran ve bu sebeple eş anlamı olan kelimeler ise asan, basit, hafif, emeksiz, zahmetsiz kelimeleridir.

Savaşın eş ve zıt anlamlısı nedir?

SAVAŞ ZIT ANLAMLISI Barış kelimesi Türk Dil Kurumu'nca sulh, karşılıklı anlayış, uyum ve hoşgörüyü ifade etmektedir. Savaş kelimesinin zıt anlamlısı "barış" olarak kabul edilirken barış kelimesinin zıt anlamlısı da "savaş" olarak kabul edilmektedir.

Yad etmek nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu açısından bakıldığı vakit yad etmek kelime grubu, 'Herhangi bir şeyi ya da kişiyi anmak ve hatırlamak' biçiminde karşılık bulunmaktadır. ''Biz o eski günleri her gün yad ederiz.'' Yukarıda görüldüğü üzere eski günleri hatırladıklarını ve andıklarını anlatan bir cümle şeklinde öne çıkar.

Yaştakilerin anlamı nedir?

doğuştan beri geçen ve yıl birimi ile ölçülen zaman, sin (ii) ; bir gökcisminin oluşmaya başladığı günden bugüne dek geçirdiği zaman süresi. yaşamın çeşitli evrelerinden her biri, çağ; nemli, ıslak.

Dolu eş sesli kelime midir?

Eş sesli kelimeler: Aç, alay, bin, ay, atlet, at, bel, boğaz, çay, cilt, bağ, diz, dil, dolu, ekmek, hayır, güç, koca, kazan, koy, ekmek, iç, in, pazar, ocak, soluk, satır, sağ, yaz, yat, yaş, yar, yüz, sıra.

El eş sesli kelime mi?

Eğer telaffuzun yanı sıra yazılışları da aynı ise homonim olarak adlandırılırlar. -Telaffuzuna bakılmaksızın- yazılışları aynı olan sözcüklere ise homograf denir. Türkçedeki eşsesli kelimelerin tamamına yakını aynı zamanda homonimdir: yaz, el, boz vs.