Lisans mezunu askerde hangi rütbe?

İçindekiler:

  1. Lisans mezunu askerde hangi rütbe?
  2. Lisans mezunu askerde ne olur?
  3. Lisans mezunu yedek astsubay olabilir mi?
  4. Yedek astsubay alımı neye göre seçiliyor?
  5. Lisans mezunu asteğmen nasıl olunur?
  6. Yedek astsubaylık kime çıkar?
  7. Yedek astsubay başvuru sonuçları ne zaman?

Lisans mezunu askerde hangi rütbe?

Türk Silahlı Kuvvetleri Ayrıca 12 ay yedek subay olarak askerlik hizmetini yapan üniversite mezunları, terhis tarihlerinden bir ay önce, meslek kurasına tabi olanlar ise üç ay önce teğmen rütbesini kazanırlar.

Lisans mezunu askerde ne olur?

Üniversitelerin en az lisans bölümünden (lisans, yüksek lisans, doktora mezunları) subay olarak askerde kalabiliyor. Askerde yedek subay oldunuz ve askerde kalmak istiyorsanız ayrıca lisans mezunu iseniz bu arzunuz gerçek olabilir. ... Eğer lisans mezunuysanız subay olarak yine kalıcı asker olabilirsiniz.

Lisans mezunu yedek astsubay olabilir mi?

Lisans ya da üstü mezunlara yedek subaylık şansı tanımlanırken meslek yüksekokulu mezunlarına ise yedek astsubaylık şansı tanımlanıyor. Lisans veya üstü mezunlar da yedek astsubaylık uygulamasından yararlanmaktadır. Yedek subay ve astsubay olan kişiler askerlik görevlerini 12 ay şeklinde yerine getirmektedir.

Yedek astsubay alımı neye göre seçiliyor?

Uygun özelliklere sahip kişilere öncelik verilir. Yaş, sağlık durumu, eğitimi, mesleği, yabancı dile hakimiyeti, üniversiteyi kaç derece ile bitirdiği, fiziki özellikleri başta olmak üzere pek çok etken kontrol edilir ve uygun aday adayları arasından seçimler gerçekleştirilir.

Lisans mezunu asteğmen nasıl olunur?

Asteğmen olmak isteyen biri en az 4 yıllık lisans eğitimini tamamlamış olmalıdır. 4 yıllık lisans eğitiminin yanı sıra 3 ve daha üzeri bir puana sahip olmak gerekmektedir. 4 yıllık bir fakülteden 3 ve üzeri bir puan ile mezun olmuş bir birey, asteğmenlik için başvuru yapabilmektedir.

Yedek astsubaylık kime çıkar?

Yedek astsubay aday adayı: İki veya üç yıl süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar ve bunların yetkili makamlarca dengi olduğu kabul edilen yurt dışı öğrenim kurumu mezunları ile dört yıl ve daha fazla süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar ve bunların yetkili makamlarca dengi olduğu kabul edilen ...

Yedek astsubay başvuru sonuçları ne zaman?

Seçim ve sınıflandırma sonuçları tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır.