2022 Dünya Kupası Elemeleri Grupları kaç takım çıkıyor?

İçindekiler:

  1. 2022 Dünya Kupası Elemeleri Grupları kaç takım çıkıyor?
  2. Dünya Kupası eleme grubundan kaç takım çıkıyor?
  3. 2022 Dünya Kupası'nda kaç ülke mücadele edecek?
  4. Dunya Kupasi elemelerinde Var sistemi var mi?
  5. Dünya Kupası elemelerinde var VAR MI?

2022 Dünya Kupası Elemeleri Grupları kaç takım çıkıyor?

2022 FIFA Dünya Kupası elemeleri (UEFA), ile 2022 FIFA Dünya Kupasına katılacak 13 Avrupa takımı belirlenecektir. Elemelerde 55 takım 10 farklı gruba yerleştirilecek ve grup birincileri ile play-off sonunda 3 takım daha finallere katılım hakkı elde edecektir.

Dünya Kupası eleme grubundan kaç takım çıkıyor?

Takımlar, gruplarında iç ve dış sahada olmak üzere birbirleriyle iki kez karşılaşacak. Gruplarını lider tamamlayan 10 takım, doğrudan 2022 FIFA Dünya Kupası'na katılacak. Grup ikincisi 10 takım ile UEFA Uluslar Ligi'nden gelecek iki ekip ise play-off maçlarına çıkarak Dünya Kupası vizesi arayacak.

2022 Dünya Kupası'nda kaç ülke mücadele edecek?

32 takımın katılacağı turnuvanın grup aşamasında takımlar dörderli sekiz gruba ayrılacak ve her grupta takımlar tek devreli lig usulü mücadele edecek. Gruplarını ilk 2 sırada tamamlayan takımlar son 16 turuna yükselecek. Ev sahibi Katar, otomatik olarak A1 pozisyonuna yerleşerek ilk maçını 21 Kasım 2022'de oynayacak.

Dunya Kupasi elemelerinde Var sistemi var mi?

2022 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde, eylül ayından itibaren VAR (Video Yardımcı Hakem) sistemi uygulanacak. UEFA'dan yapılan yazılı açıklamada, 2022 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde dördüncü grup maçlarından itibaren kalan maçlarda VAR sisteminin yer alacağı duyuruldu.

Dünya Kupası elemelerinde var VAR MI?

UEFA, gelecek ay oynanacak 2022 Dünya Kupası eleme maçlarında VAR'ın (Video Yardımcı Hakem) kullanılacağını açıkladı. UEFA'nın internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, UEFA İcra Komitesi'nin aldığı karar doğrultusunda Dünya Kupası'nın Avrupa elemelerinde VAR'ın kullanılacağı belirtildi.