PC kısaltması ne demek?

İçindekiler:

  1. PC kısaltması ne demek?
  2. EG nin açılımı nedir?
  3. DOB ne demek?
  4. ETC nin açılımı nedir?
  5. AJ ne demek?
  6. AJ nedir TDK?
  7. WT neyin kısaltması?
  8. IK ingilizce ne demek?
  9. VD kısaltması ne demek?
  10. KG den nasıl yazılır?
  11. VD nedir tıp?
  12. Ingilizce et al ne demek?
  13. SSS ne demek tıp?
  14. Tıp dilinde TDRO ne demek?
  15. AMS neyin kısaltması?
  16. Ash ne demek Mikrobiyoloji?
  17. Tıbbi kısaltmalardan CA kısaltması hangi anlama gelir?
  18. L harfi neyin kısaltması?
  19. Normo nedir?
  20. Oid eki ne demek?
  21. Otoantijen ne demek?
  22. Opsonin ne işe yarar?
  23. Opsonizasyon nedir ne demek?
  24. Ekstrasellüler hücre dışı patojenler nasıl ortadan kaldırılır?
  25. Aglütinasyon nedir tıp?

PC kısaltması ne demek?

PC, şu anlamlara gelebilir: Personal Computer, kişisel bilgisayarı belirten kısaltma. Polikarbonat, plastik sektöründe polikarbonatın kısaltılmış hali.

EG nin açılımı nedir?

İngilizcede e.g.'ın anlamı e.g. abbreviation for exempli gratia: a Latin phrase that means "for example". ... You often write a slash between alternatives, e.g. "and/or".

DOB ne demek?

date of birth (dob)

ETC nin açılımı nedir?

ETC : Ve saire anlamına gelen Latince kökenli İngilizce kelimedir. Açılımı "et cetera" dır.

AJ ne demek?

Aj kelimesinin Türk Dil Kurumu Sözlükleri içerisinde üç farklı anlamı bulunmaktadır. Bunların başında 'dinlenme' kelimesi gelmektedir. Aj kelimesinin ikinci anlamı 'rahat hal' olarak karşımıza çıkmaktadır. Aj kelimesinin üçüncü anlamı ise 'istirahat' olarak belirtilmiştir.

AJ nedir TDK?

Şorca sözcük, Eylem halinde açmak anlamına gelir. Aj kelimesi tarihte bilinen ilk kez Türk Dil Kurumu, TDK (1940 - ~) eserinde yer almıştır.

WT neyin kısaltması?

İngilizcede wt'ın anlamı written abbreviation for weight (= the amount that something or someone weighs): On the card she had written: wt 60 kg, ht 1.

IK ingilizce ne demek?

"ik" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 2 sonuç human resources i.

VD kısaltması ne demek?

Türkçede et cetera veya, etc. yerine vs., vb., vd. kullanılır, ki sözcük olarak karşılıkları, vs: "vesaire", vb: "ve benzeri", vd: "ve diğerleri" dir. ... İngilizcede vs. veya vb. kısaltmaları yerine et cetera sözünün kısaltması olan etc. kullanılır ve her zaman önünde bir virgül, sonunda bir nokta bulunmalıdır.

KG den nasıl yazılır?

Dolayısıyla kg'den, kg'si, kg'nin gibi yazımlar yanlıştır. TDK'nin bu konudaki açıklaması şöyledir: Küçük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde kelimenin okunuşu esas alınır: cm'yi, kg'dan, mm'den, kr.un.

VD nedir tıp?

Vd: Sanal dağılım hacmi Yarılanma ömrü bilgisi, istenen plazma kon- santrasyonu elde etmek için bir ilacın (günde alımının sayısı) verilme sıklığının belirlen- mesi için yararlıdır. Genel olarak, belirli bir ilacın yarı ömrü uygulanan dozdan bağım- sızdır.

Ingilizce et al ne demek?

abbreviation for et alia: and others.

SSS ne demek tıp?

 Santral Sinir Sistemi (SSS) vasküliti: - inme - dirençli nöbetler - ciddi bilişsel bozukluk - ölüme yol açabilen yıkıcı, enflamatuvar bir beyin hastalığıdır. bir hastalık olabileceği gibi altta yatan hastalığa sekonder olarak da ortaya çıkabilmektedir.

Tıp dilinde TDRO ne demek?

"Tarafınızca değerlendirilmesi rica olunur" anlamında kısaltma.

AMS neyin kısaltması?

AMS: Eskiyip mahvolmak.

Ash ne demek Mikrobiyoloji?

Bir maddenin tamamen yanışını takiben meydanagelen toz halindeki artık; kül.

Tıbbi kısaltmalardan CA kısaltması hangi anlama gelir?

2- Elementlerin ve ölçülerin uluslararası kısaltmaları genellikle Türkiye'de de olduğu gibi kabul edilmiştir: C (karbon), Ca (kalsiyum), m (metre), cm (santimetre), mm (milimetre), kg (kilogram), hl (hektolitre). Ayrıca birimlerin kısaltılmasında ve atomların kısaltılmasında nokta kullanılmaz.

L harfi neyin kısaltması?

2. Ölçü birimlerinin uluslararası kısaltmaları kullanılır: m (metre), mm (milimetre), cm (santimetre), km (kilometre), g (gram), kg (kilogram), l (litre), hl (hektolitre), mg (miligram), m² (metrekare), cm² (santimetrekare) vb.

Normo nedir?

Tabii, normal anlamına önek.

Oid eki ne demek?

Benzer, gibi anlamına sonek.

Otoantijen ne demek?

Normal olarak dokularda bulunan, otoimmün hastalıklarda hücresel ve humoral aracılı yangısal reaksiyonların hedefi olan ve otoantikor oluşmasına neden olan doku antijeni, öz antijen. Vücudun otoantikor oluşmasını uyarma niteliği taşıyan herhangi bir normal yapı ögesi, otoantikor oluşmasına neden olan doku antijeni.

Opsonin ne işe yarar?

(Yun. opsonein: yiyecek tedarik etmek; trope: dönme) Fagositozu kolaylaştıran antikor, kompleman komponenti C3b gibi maddeler. ... Normal kan serumunda bulunan ve bakterilerin akyuvarlar tarafından fagositozunu koaylaştıran antikor veya C3b gibi termolabil madde. Bakteriyotropin. Opsonin.

Opsonizasyon nedir ne demek?

opsonizasyon ne demek? Bakteri veya antijenlerin makrofaj ve nötrofiller tarafından fagasitozunu kolaylaştırmak için antikor veya kompleman gibi opsonin denilen maddelerle bağlanması olayı. Opsoninleşme. Opsonization.

Ekstrasellüler hücre dışı patojenler nasıl ortadan kaldırılır?

B lenfositler ve onların ürünleri olan antikorlar hücre dışı (ekstraselüler) patojenleri ortadan kaldırırken efektör T-lenfositler hücre içi (intraselüler) patojenleri yok eder.

Aglütinasyon nedir tıp?

Gerekli şartların sağlandığı bir sıvı ortamında küçük konumdaki antikorlar ile antijenlerin bağlanması ile oluşan kompleksle sonucu bir arada kümelenme işlemi aglütinasyon işlemidir.