Internet sitesi kaynakça nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Internet sitesi kaynakça nasıl yazılır?
  2. Makale yazarken kaynakça nasıl yazılır?
  3. Kaynak nasıl yazılır örnek?
  4. Makalede APA sistemi nedir?
  5. Makaleye atıf nasıl yapılır?
  6. APA kuralları nelerdir?
  7. Atıf yapmak ne demek?
  8. Atıf yapmak ne demek örnek?
  9. Atıf ne demek TDK?
  10. Atıfta bulunmak ne demek örnek?
  11. Blok alıntı nedir?
  12. Arapçada atıf ne demek?
  13. Psikolojide atıf nedir?
  14. Kendini kayıran yanlılık nedir?
  15. Atıf hataları nelerdir?
  16. Aktör gözlemci yanılgısı nedir?
  17. Atif hatasi nedir?
  18. Gözlemci yanlılığı nedir?
  19. Kendine yontan önyargı nedir?
  20. Kendini yontan ne demek?
  21. Temel atfetme yanılgısı nedir?

Internet sitesi kaynakça nasıl yazılır?

Kaynak olarak internet adresinden bire bir olarak alınacak kısım yazı içerisinde (“.”) işaretleri arasına yazılmalı ve yazı içerisinde sırası ile numaralandırılmalı ve kaynakça kısmında sıra numarası ile belirtilmelidir.

Makale yazarken kaynakça nasıl yazılır?

KAYNAKÇA YAZIMI: Kaynakça, makale metnin sonunda, yeni bir sayfadan başlamalı ve metin kısımları paragraf başı olmadan iki yana yaslanmış olmalıdır. Metinde içinde geçen tüm kaynaklar “Kaynakça” listesinde bulunmalıdır. Kaynakça bölümünde kaynaklar yazar soyadına göre alfabetik sıra ile yazılmalıdır.

Kaynak nasıl yazılır örnek?

Kaynakçalar oluşturulurken, önce yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayınevi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır. Bu bilgiler yazılırken, aralarına virgül (,) işareti konulur. Örnek: Orhan Pamuk, Kar, OP Basımevi, Antalya, 2010.

Makalede APA sistemi nedir?

Akademik Çalışmalar için APA Formatı IEEE atıf stili, makalenin metninde köşeli parantez içinde verilen alıntı numaralarını kullanan numaralandırılmış bir referans stilidir ve ağırlıklı olarak mühendislik alanında tercih edilmektedir.

Makaleye atıf nasıl yapılır?

1.

APA kuralları nelerdir?

APA stili & Paraphrasing

  • Sayfada sağdan, soldan, alttan ve üstten 2,5cm aralık olmalıdır. ...
  • Paragraflara bir tab (1,25cm) içeriden başlanmalıdır.
  • Üst bilgi olarak sola, makalenin kısa adı tamamı büyük harflerle yazılmalıdır.
  • Üst veya alt bilgi kullanılarak yazarın adı kesinlikle yazılmamalıdır.

Atıf yapmak ne demek?

Atıf yapmak, alıntıdan farklı olarak belirli bir bölüm olarak değil çalışmaların bütününün, yapılan çalışmaya örnek teşkil ettiğini belirtmek için kullanılır. Açıklanan konu üzerinde farklı bir düşünce olarak, bir başkasının çalışmasına gönderme yaparak konuyu açıklamaya yardımcı olur.

Atıf yapmak ne demek örnek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Göndermek, atıfta bulunmak. "Bu şiirde doğanın güzelliğine atıf yapılmış." "Mahkeme kararında Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne atıf yapmış."

Atıf ne demek TDK?

(İsim)Yöneltme, çevirme, İlişkili bulma, Gönderme.

Atıfta bulunmak ne demek örnek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Göndermek, atıf yapmak. "Bu şiirde doğanın güzelliğine atıfta bulunulmuş."

Blok alıntı nedir?

Bir yazıya başka bir yazarın yazısından alınmış parça, aktarma, iktibas. Başka bir dilden alınmış kelime.

Arapçada atıf ne demek?

Atıf, kelime ya da cümleleri aynı hükme bağlamaktır. Arapça'da atıf 10 edat kullanılarak yapılır. Kelime ve cümleleri aynı hükme bağlamaya atıf denir. Atıf, atıf harfleri ile yapılır.

Psikolojide atıf nedir?

Atıf kuramı; insanların, davranışların nedenleri hakkında nasıl karar verdikleri sorusuna yanıt arayan kuramdır. ... Sosyal psikolojide atıf kuramının temel meselesi insanların kendi ve başkalarının davranışlarını hangi nedenlere atfettiklerini anlamak ve açıklamaktır.

Kendini kayıran yanlılık nedir?

9.

Atıf hataları nelerdir?

Özet bir ifadeyle; içsel atıf da denilen bir durumu içsel özelliklere göre açıklama eğilimi, bir hata değildir. Fakat içsel atfın yanlış çıkarımlara yol açması, bir atıf hatasıdır. Ve bu hataya temel atfetme hatası denilmektedir.

Aktör gözlemci yanılgısı nedir?

Yanılgı ise aktörün kendi yaptığı davranışı dışsal özelliklere atfetmesi veya açıklaması aynı zamanda gözlemcinin, aktörün davranışını izleyerek bu davranışı onun içsel özelliklerine bağlamasıdır. ... Buna da aktör-gözlemci yanılgısı denilmektedir.

Atif hatasi nedir?

fundamental attribution error - temel atıf hatası / tekabül yanlılığı | Psikoloji Sözlüğü 1. kişinin kendi kişilik özelliklerinin, tutum ve inançlarının davranışlarını belirlemedeki rolünü abartması, buna karşılık durumsal etkenlerin davranışlarını belirlemedeki rolünü azımsaması.

Gözlemci yanlılığı nedir?

observer bias - gözlemci yanlılığı | Psikoloji Sözlüğü araştırmacının yaptığı gözlemlerin, kasten veya farkında olmadan; araştırmacının kişisel his, duygu, beklenti, inanç ve tercihleriyle etkilenmesi. Araştırma desenine seçici olmayan, tüm araştırma desenlerinde ortaya çıkabilen bir karıştırıcı etki türüdür.

Kendine yontan önyargı nedir?

Kendine yontan atıf hatası: İnsanların başarılarını içsel ve kalıcı, başarısızlıklarını ise dışsal ve geçici sebeplere bağlama eğilimine kendine yontan atıf hatası denilmektedir.

Kendini yontan ne demek?

Ortaya çıkan fırsattan yararlanıp başkalarını düşünmeyerek hep kendi çıkarını sağlayacak yönde hareket etmek. "Hep kendine yontma, biraz da bizi düşün, biz de insanız!"

Temel atfetme yanılgısı nedir?

6.