Cümlenin eş anlamlısı nedir çabuk?

İçindekiler:

  1. Cümlenin eş anlamlısı nedir çabuk?
  2. Kelimenin eş anlamlısı nedir kelimenin eş anlamlısı nedir?
  3. Cevabın cevabın eş anlamlısı nedir?
  4. Cevabı eş anlamlısı nedir?
  5. Şüphe kelimesinin eş anlamı nedir?
  6. Cümle eş sesli anlamı nedir?
  7. Öğretmen kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  8. Endişe ve şüphe eş anlamlı mı?
  9. Yurt kelimesinin eş anlamı nedir?
  10. Saz kelimesinin eş seslisi nedir?
  11. Uçurum kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  12. Öğretmen in eş anlamı nedir?
  13. Öğretmen öğretmen eş anlamlısı nedir?

Cümlenin eş anlamlısı nedir çabuk?

Çabuk kelimesinin eş anlamlısı 'süratli' ve 'hızlı' olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kelimenin eş anlamlısı nedir kelimenin eş anlamlısı nedir?

Türk Dil Kurumu (TDK) Güncel Türkçe sözlükte yer alan bilgilere göre Kelimenin eş anlamlısı söz, sözcük, lügat'tır. Aynı zamanda laf sözcüğü de kelimenin anlamdaşı (eş anlamlısı) olarak Türkçe'de kullanılmaktadır.

Cevabın cevabın eş anlamlısı nedir?

Cevap kelimesinin Türk Dil Kurumunda geçen eş anlamlı kelimesi “yanıt” kelimesidir. Cevap bir davranış, bir yazı, bir söz, bir istek ya da bir soruya verilmiş olan karşılıktır. Yanıt kelimesi de cevap kelimesi ile aynı anlama gelmektedir.

Cevabı eş anlamlısı nedir?

Cevap kelimesinin eş anlamlısı "Yanıt"tır.

Şüphe kelimesinin eş anlamı nedir?

Şüphe Eş Anlamlısı Şüphe kelimesinin TDK üzerinden bakıldığı zaman eş anlamlı olarak, 'kuşku' bizi karşılamaktadır.

Cümle eş sesli anlamı nedir?

Cümle kelimesinin eş anlamlı yani anlam olarak aynı, yazılış olarak farklı şekilde kullanılan kelimesi ise: tümcedir.

Öğretmen kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Öğretmen kelimesinin eş anlamlı kelimesi muallimdir. Bu sebeple cümle içerisinde aynı anlam barındırdığından öğretmen ve muallim kelimeleri birbirlerinin yerlerine kullanılabilir. Bunun dışında hoca ve muallime kelimeleri de bazı kaynaklarda öğretmen kelimelerinin eş anlamlı kelimesi olduğunu açıklamışlardır.

Endişe ve şüphe eş anlamlı mı?

Endişe Eş Anlamlısı - Tasa, kaygı, korku, düşünce, kuşku. Bu kelimeler cümlelerde yapıldığı gibi aynı şekilde tek başına da kullanılabilir. Anlam olarak yazılışları ve okunuşları farklıdır. Fakat bu kelimelerin endişe kelimesi ile aynı anlam barındırmaktadır.

Yurt kelimesinin eş anlamı nedir?

Yurt kelimesi ülkemizde birçok cümlede kullanılmaktadır. Yurt kelimesinin eş anlamlı kelimesi de bulunmaktadır. Yurt kelimesinin eş anlamlısı vatan kelimesidir. Bu sebeple yurt ile vatan cümle içerisinde aynı anlamda kullanılabilir.

Saz kelimesinin eş seslisi nedir?

Saz kelimesi bir eş sesli sözcüktür. Yani diğer bir ifade ile sesteş olarak bilinir ve birden fazla anlama sahiptir. Bu anlamlardan ilki ve en çok kullandığı bir müzik aleti olmasıdır. Diğer bir ifadesi ise su kuyularında olan durum şeklinde anlatılır.

Uçurum kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Uçurum kelimesi Türkçede çok sık kullanılan yaygın sözcüklerden biridir. TDK'ya göre bu kelimenin eş anlamlısı olarak karşımıza 'yamaç' çıkıyor. Aynı anlam ifade ettiği için tek başına ya da cümle içerisinde bu iki kelimeyi de rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Öğretmen in eş anlamı nedir?

Öğretmen kelimesinin eş anlamlı kelimesi muallimdir. Bu sebeple cümle içerisinde aynı anlam barındırdığından öğretmen ve muallim kelimeleri birbirlerinin yerlerine kullanılabilir. Bunun dışında hoca ve muallime kelimeleri de bazı kaynaklarda öğretmen kelimelerinin eş anlamlı kelimesi olduğunu açıklamışlardır.

Öğretmen öğretmen eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlı ( anlamdaş ) olmaları sebebi ile birbirlerinin yerine kullanıldıklarında cümle bütünlüğünü bozmazlar. Öğretmen kelimesinin eş anlamlısı 'muallim' olmakla birlikte, ' hoca' ve kadın öğretmenler için kullanılan ' muallime' de öğretmen sözcüğünün eş anlamlısı olarak kabul edilmektedir.