Düz memur ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Düz memur ne iş yapar?
  2. Devlet memuru olmak için hangi kpss?
  3. Lisans mezunuyum nasıl memur olurum?
  4. Nüfus müdürlüğünde çalışmak için ne okumak gerekir?
  5. Düz memur ne kadar maaş alır?
  6. Sosyal Güvenlik Kurumunda memur ne iş yapar?
  7. Lisans mezunları hangi memurlukları seçebilir?
  8. Kaymakamlıkta çalışmak için hangi bölüm okunmalı?
  9. Nüfus müdürlüğünde ne yapılır?
  10. Nüfus memurları ne kadar maaş alıyor?
  11. Hangi memur ne kadar maaş alıyor?
  12. Üniversite memur maaşı ne kadar?
  13. Sosyal güvenlik bölümü mezunları nerelerde çalışabilir?
  14. SGK'ya atanmak için hangi bölüm okunmalı?
  15. B grubu kadrolar nelerdir?
  16. B grubu meslekler nelerdir?

Düz memur ne iş yapar?

Düz memurlar, atandıkları kamu kurum ve kuruluşlarında herhangi bir mesleki görev icra etmezler. Bu kişiler kurumun yazı ve evrak işlerinden sorumludurlar ve masa başı bir yapmaktadırlar. Hangi eğitim seviyesinden ve meslek grubundan olursa olsun, bu kişiler kendi mesleklerine dair bir görev yapmamaktadırlar.

Devlet memuru olmak için hangi kpss?

KPSS-B, Türkiye'de devlet kadrolarına personel almak amacıyla yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucuna göre yapılan bir atama ve kadro türüdür. Kpss'de lise, önlisans ve lisans mezunları Kpss B sınavına katılırlar.

Lisans mezunuyum nasıl memur olurum?

Ön lisans mezunları için KPSS sınavının sonucuna göre bu kişiler, KPSS P93 puanı ile düz memur kadrolarına başvurabilmektedirler. Lisans mezunları için ise KPSS sınavının sonucuna göre bu kişiler, KPSS P3 puan türü ile merkezi yerleştirmeden düz memurluk kadrolarına başvurabilmektedirler.

Nüfus müdürlüğünde çalışmak için ne okumak gerekir?

İş arayanlar için devlet kurumunda çalışma şansı önemli bir fırsat. Peki bakanlığında nüfus müdürlüğü büro personeli ilanına kimler başvurabilir? İlanda belirtilen şartlara göre kadrolara lisans ve önlisans lisans ve önlisans mezunları alınacak.

Düz memur ne kadar maaş alır?

KÜMÜLATİF ARTIŞ YÜZDE 38 Yapılan zamla birlikte sendika üyesi bekar idari hizmetler sınıfında 4.060 TL alan bir memurun maaşı gelecek yılın ilk yarısında 4.580 TL, ikinci yarısında da 4.900 TL'ye çıkacak. Bir sonraki yıl ise ilk yarıda 5.292 TL, ikinci altı ayda da 5.610 TL olacak.

Sosyal Güvenlik Kurumunda memur ne iş yapar?

Sosyal Güvenlik politikaları çalışanların sağlık güvencelerinden, emeklilik durumlarına, izinlerinden tüm özlük haklarına kadar birçok konuyu içerir. SGK'da memur olarak çalışan personel ise çalıştığı birimin özelliğine göre genelde evrak veya özlük işi yapmaktadır.

Lisans mezunları hangi memurlukları seçebilir?

KPSS B Memurluk (Lisans) Kadroları A Grubu kadrolarından farklı olarak tüm lisans bölümleri B Grubu kadroları oluşturur. Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadrolarıdır.

Kaymakamlıkta çalışmak için hangi bölüm okunmalı?

- İktisat, - İşletme, - İktisadi ve İdari Bilimler fakülteleri, Bu bölümlerden mezun olmuş kişiler kaymakam olabilmek için başvuru hakkına sahip hale gelir.

Nüfus müdürlüğünde ne yapılır?

İşte Nüfus Müdürlüğü'nde yapılan işlemler... Nüfus Müdürlüğü'nde doğum işlemleri, evlenme işlemleri, kayıt düzenleme, ölüm işlemleri, boşanma işlemleri, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, nakil işlemleri, vatandaşlık işlemleri gibi işlemler yapılıyor.

Nüfus memurları ne kadar maaş alıyor?

Ocak ayında yapılacak enflasyon zammı ile birlikte yeni başlayan nüfus memuru maaşları 3.200 TL civarında olacaktır. Son yapılan temmuz zammı ile nüfus memuru maaşları 2018 yılında 3.000 TL düzeyinin biraz üzerindedir.

Hangi memur ne kadar maaş alıyor?

KÜMÜLATİF ARTIŞ YÜZDE 38 Yapılan zamla birlikte sendika üyesi bekar idari hizmetler sınıfında 4.060 TL alan bir memurun maaşı gelecek yılın ilk yarısında 4.580 TL, ikinci yarısında da 4.900 TL'ye çıkacak. Bir sonraki yıl ise ilk yarıda 5.292 TL, ikinci altı ayda da 5.610 TL olacak.

Üniversite memur maaşı ne kadar?

Kamuda görevli genel müdürün maaşı lira, üniversite mezunu memur için lira, öğretmen için lira, polis memuru için lira, uzman doktor için 10 bin 93 lira oldu.

Sosyal güvenlik bölümü mezunları nerelerde çalışabilir?

Sosyal Hizmetler Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?
  • Devlet Planlama Teşkilatı,
  • Aile Araştırma Kurumu,
  • Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü,
  • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları,
  • Çocuk Esirgeme Kurumları,
  • Cezaevleri,
  • Çocuk Mahkemeleri,
  • Emekli Sandığı,
Daha fazla öğe...

SGK'ya atanmak için hangi bölüm okunmalı?

Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik lisans programından mezun olmak.

B grubu kadrolar nelerdir?

B grubu meslekleri mimar, mühendis, hemşire, sosyolog, psikolog, ebe, hemşire, veteriner gibi lisans kadrolarının KPSS B grubuna atanması halinde mümkündür. Yani A grubunun haricindeki hemen hemen her tür meslek grubunu kapsamaktadır.

B grubu meslekler nelerdir?

Müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı kadroları dışındaki her kadro KPSS-B kadrosudur. Bu çerçevede, düz memurluk, kurum avukatlığı, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B kadrolardır.