Vakitlerin eş anlamlısı nedir?

İçindekiler:

  1. Vakitlerin eş anlamlısı nedir?
  2. Süre kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  3. Neden in eş anlamlısı nedir?
  4. Zorluğun eş anlamı nedir?
  5. Kuşku kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  6. Kolay sözcüğünün eş anlamlısı zor mudur?
  7. Hasret'in es anlami nedir?
  8. Hasret eş anlamı ne demek?
  9. Hızlı kelimesinin eş anlamı nedir?
  10. Asıl kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Vakitlerin eş anlamlısı nedir?

Vakit kelimesinin eş anlamlısı olarak dönem, zaman, çağ, aralık, devir, dem kelimeleri gösterilebilir. Vakit kelimesi zamana ilişkin pek çok anlamı karşıladığı için cümledeki anlamına göre bu kelimelerin hepsi yerine kullanılabilmektedir. "Mevsim mütehayyil, vakit akşamdı Bebek'te." -Y. K.

Süre kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Günlük hayatta ''Vade farkı'' ve ''vadesiz'' şeklinde kullanımı yaygın olan vade, süre kelimesi ile anlamlıdır.

Neden in eş anlamlısı nedir?

Neden eş anlamlısı "sebep" sözcüğüdür. Neden sözcüğü Türkçe, sebep sözcüğü ise Arapça'dan dilimize geçmiştir. Sebep kelimesi "sabab" yani neden, gerekçe kelimesinden alıntıdır.

Zorluğun eş anlamı nedir?

Zor sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler cebir, çetin, güç, güçlük, kötü, kurumamış, kuvvet, mecburiyet, sıkıntı, yaş ve zorlayış sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Kuşku kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Şüphe kelimesinin TDK üzerinden bakıldığı zaman eş anlamlı olarak, 'kuşku' bizi karşılamaktadır. ''Çok şüphe çekiyor.'' ''Kuşku dolu bir hali var.'' Aynı anlamı ifade etmesi ile beraber kuşku ile beraber şüphe sözcüğünü değerlendirebilirsiniz.

Kolay sözcüğünün eş anlamlısı zor mudur?

Kolay Eş Anlamlısı Kolay kelimesi ile aynı anlam barındıran ve bu sebeple eş anlamı olan kelimeler ise asan, basit, hafif, emeksiz, zahmetsiz kelimeleridir.

Hasret'in es anlami nedir?

Hasret kelimesi için Türk Dil Kurumu açısından eş anlamlısı olarak 'özlem' kullanılmaktadır. Farklı yazılış ve okunuşlarına rağmen aynı anlam üzerinden anlamlı şekilde cümle içerisinde değerlendirilir. Hasret kelimesine anlamlı olarak Türkçede 'özlem' sözcüğü kullanılabilir.

Hasret eş anlamı ne demek?

HASRETİN EŞ ANLAMLISI Hasret kelimesinin eş anlamlısı özlem veya özlenti kelimesidir. Buna bakarak hasret kelimesini özlem üzerinden yorumlayabiliriz. Ayrıca bu iki kelimeyi de cümle içerisinde birbirinin yerine rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Hızlı kelimesinin eş anlamı nedir?

Bu kapsamda hızlı ile eş anlamlı kullanılabilecek sözcükler çabuk, süratli ve çapkın olarak sıralanmaktadır.

Asıl kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Asil sözcüğünün bilinen ve kullanılan bir adet eş anlamı vardır. Asil sözcüğü yerine, soylu sözcüğü de kullanılabilir. Birbirlerinin yerine aynı anlamda kullanılabilen sözcüklerdir.