Fert kelimesinin eş anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Fert kelimesinin eş anlamı nedir?
  2. Ilce kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  3. Ilçenin eş anlamlısı nedir ilçe?
  4. Yürek kelimesinin eş anlamı nedir?
  5. Uzun kelimesinin eş anlamı nedir?
  6. Fikir ve düşünce eş anlamlı mı?
  7. Şehir ilçe eş anlamlı mı?
  8. Ev eş anlamlı mı?
  9. Utangacın eş anlamlısı nedir?
  10. Kalp ve yürek aynı şey mi?
  11. Kalp ve yürek arasındaki ilişki hangi kelimeler arasında vardır?
  12. Uzun ve kısa eş anlamlı mıdır?
  13. Doğru dürüst eş anlamlı mıdır?
  14. Fikir ve düşünce aynı şey mi?
  15. Fikir kelimesinin eş anlamlısı nedir acaba?

Fert kelimesinin eş anlamı nedir?

Fert Eş Anlamlısı Fert kelimesinin ise eş anlamlısı birey kelimesidir. Birey kelimesi ile fert kelimesi aynı anlam barındırmaktadır.

Ilce kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Bunlardan biri (imce) Diğeri ise (kod) olarak geçer. Her iki harf eş anlamlısı kelimede cümle içerisinde amaca uygun şekilde değerlendirilebilir. Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında harf kelimesinin eş anlamlısı 'kod' olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda 'imce' şeklinde de yer aldığını söylemek mümkün.

Ilçenin eş anlamlısı nedir ilçe?

Dilimize Arapçadan geçmiş olan kaza kelimesi, ilçe sözcüğü ile anlamlıdır.

Yürek kelimesinin eş anlamı nedir?

Yürek kelimesinin birden çok eş anlamlısı bulunmaktadır. Bunlar arasında 'kalp' ve 'cesaret' ve 'gönül' en çok kullanılan sözcüklerdir.

Uzun kelimesinin eş anlamı nedir?

UZUN KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI Uzun kelimesinin eş anlamlısı "mesafe" ve "ırak"dır. Bu kelimeleri cümle içerisinde "uzun" kelimesinin yerine koyduğumuzda cümlede herhangi bir anlatım bozukluğu meydana gelmemektedir.

Fikir ve düşünce eş anlamlı mı?

Fikir kelimesinin eş anlamlı kelimelerinden ilki " Düşünce" kelimesidir. Düşünce kelimesi aynı zamanda fikir de demektir. ... Bir diğer fikir kelimesinin anlamı ise " İde" kelimesi olmaktadır.

Şehir ilçe eş anlamlı mı?

Yazılışları farklı fakat anlamları aynı olan kelimeler eş anlamlı kelimelerdir. Bu kelimelerden birisi de şehir kelimesidir. Şehir eş anlamlısı kelimeleri birden çok bulunmaktadır. Kent, memleket, belde, büyük kent, şar kelimeleri şehir kelimesinin eş anlamlı kelimeleridir.

Ev eş anlamlı mı?

Ev kelimesinin eş anlamlısı hane, konut, aile, beyit, mekan, ocak kelimeleridir. Ev kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu sözlüğünde bulmak mümkündür.

Utangacın eş anlamlısı nedir?

Utanmak fiilinden türetilen utangaç sözcüğü, mahcup kelimesiyle anlamlıdır.

Kalp ve yürek aynı şey mi?

Kalp veya yürek (Arapça: قلب kalb; Latince: cor ; Yunanca: Καρδιά = kardia), kalp kası olarak bilinen özel bir tip çizgili kastan oluşmuş, içi boş, kendiliğinden kasılma özelliğine sahip kuvvetli bir pompa.

Kalp ve yürek arasındaki ilişki hangi kelimeler arasında vardır?

Kalp kelimesinin eş anlamı olan sözcükler arasında yürek başta olmak üzere sevgi, his, duygu, gönül, hatır vardır. Kelimenin ilk anlamının cümle içinde kullanımı "Kalp, kanı vücuda pompalar." şeklindedir. Kelimenin mecazi anlamda kullanımına örnek ise "Sen kalpsiz ve nankör bir insansın." şeklindedir.

Uzun ve kısa eş anlamlı mıdır?

Uzun kelimesinin zıt anlamı vardır. Uzun kelimesinin zıt anlamı kısa kelimesidir. Uzun ve kısa karşıt anlamlı kelimelerdir.

Doğru dürüst eş anlamlı mıdır?

Doğru kelimesinin eş anlamlısı dürüst, gerçek, hakikat kelimeleridir.

Fikir ve düşünce aynı şey mi?

Sözlüklerde düşünmek eylemi “Zihninde bir şey canlandırmak, elde edilen bilgilere zihnî faaliyet uygulayarak düşünce meydana getirmek, fikretmek; tefekkür etmek; aklından geçirmek, tasarlamak”; düşünce ise “Zihnin bir şey hakkında edindiği düşünme ürünü olan kavram, fikir” olarak tanımlanmaktadır.

Fikir kelimesinin eş anlamlısı nedir acaba?

Fikir kelimesinin iki tane eş anlamlısı olan sözcük bulunmaktadır. Bunların ilki ve en bilineni "düşünce" kelimesidir. Düşünce kelimesi aynı zamanda fikir demek olduğundan birbirleri yerine kullanılabilirler. Bir diğer fikir eş anlamlısı ise "İde" sözcüğüdür.