Ketum ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Ketum ne anlama gelir?
  2. Gamsızım ne demek?
  3. Malik etmek ne demek?
  4. Mülayim olmak ne demek?
  5. Ketum ne demek örnek?
  6. Is Birlikci ne demek?
  7. Gamsız kimlere denir?
  8. Umursamamak ne anlama gelir?
  9. Malik Arapça ne demek?
  10. Malik hangi melek?
  11. Yumuşak huylu olmak ne demek?
  12. Hasıl etti ne demek?
  13. Katun ne demek tarih?
  14. Mektun ne demek?
  15. Operasyonel ne demek?
  16. Heterojen gruplar nasıl oluşturulur?
  17. Gamlı olmak ne demek?
  18. Arsız kime denir?
  19. Bir şeyi sallamamak ne demek?
  20. Umursamaz ne demek TDK?

Ketum ne anlama gelir?

Günümüzde konuşma dilinde o kişi çok ketumdur, ağzından tek bir söz bile alamazsın ya da sırrını ona söyleyebilirsin, çok ketumdur, kimseye anlatmaz gibi cümleleri çokça duymuşsunuzdur. TDK'ya Göre Ketum Nedir? TDK'ya göre de ketum kelimesi, ağzı sıkı anlamını taşır.

Gamsızım ne demek?

1. Kaygısız, tasasız, sıkıntısız, üzüntüsüz kimse. 2. Umursamaz tavırları olan kişi.

Malik etmek ne demek?

Bir şey üzerinde sahiplik hakkı bulunan kimseye malik adı verilir. Arapça kökenli bir sözcük olup, mülk kökünden, mülke sahip olan anlamına gelir.Medeni Kanun, Eşya Hukuku'na göre bir şeyin maliki olan kişi, hukuk kuralları dahilinde, o şeyi istediği gibi kullanma, faydalanma ve tasarrufta bulunma hakkına sahiptir.

Mülayim olmak ne demek?

Mülayim kelime anlam olarak uygun, yumuşak huylu ve sakin anlamlarına gelmektedir.

Ketum ne demek örnek?

Ketum kişiler toplum içerisinde güvenilir ve sağduyulu kişiler olarak lanse edilir. Toplum içerisinde yer alan "Söyleme sırrını dostuna, o da söyler dostuna" atasözünü haksız çıkaran kişilerdir. Ketum kişiler; mahremiyete saygılı, kötülükten kaçınan, ihtiyatlı, akıllı, makul, ve temkinli kişiler olabilir.

Is Birlikci ne demek?

İŞ BİRLİKÇİ birl. i. Kötü bir amaç, bir çıkar uğruna çalışanlarla ilişki kuran kimse.

Gamsız kimlere denir?

TDK'de geçen anlamlara göre üzüntüsü, kaygısı, tasası ve sıkıntısı olmayan kişilere gamsız kişi denilmektedir. Aynı zamanda mecaz anlamda, olayları kendine dert etmeyen, olayları geçiştiren, hiç bir şeye aldırış etmeyen, tasasız ve vurdumduymaz kişilere de gamsız denmektedir.

Umursamamak ne anlama gelir?

sıf. (umursa-mak'tan isim-fiil ekinin kalıplaşmasıyle umursa-maz) Aldırış etmeyen: Maddenin mânâya ve fikre karşı takındığı umursamaz, küçümser tavrı gördüm bu teklifte (Ergun Göze).

Malik Arapça ne demek?

Malik kelimesi Türkçe'de "sahip olan" anlamına gelir. Arapça mlk kökünden gelen mālik مالك z "sahip olan" sözcüğünden alıntıdır.

Malik hangi melek?

İslam inancında Mâlik cehennemin yöneticisi olan meleğin ismidir. Kur'an'daki bu anlamdaki tek kullanımında, günahkârlar Mâlik'e, Allah'ın kendilerini yok etmesini isteyerek seslenirler, ancak orada sürekli kalacakları cevabı ile karşılaşırlar.

Yumuşak huylu olmak ne demek?

insanların seviyesizliklerini, huysuzluklarını ve anlamsız davranışlarını çok önemsememek ve bunlara sinirlenmeden cevaplar verebilmek.

Hasıl etti ne demek?

Hasıl etmek: Meydana getirmek, yaratmak, oluşturmak, ortaya çıkarmak. Hasıl olmak: Ortaya çıkmak, türemek, meydana gelmek, oluşmak.

Katun ne demek tarih?

[1] Menşeî ne olursa olsun, hükümdar manasına gelen bu terim Türkleşmiş ve Türk Kültürünün bir unsuru olmuştur.

Mektun ne demek?

1. Gizlenmiş, saklanmış şeyler: Cümle mektûmâtını halvet-serâ-yı gaybının / Zîver-i levh-i şühûd ettin hüveydâ eyledin (Yenişehirli Avnî). 2. Gizli olan veya resmî kayıtlara geçirilmeyen, devletten gizlenen şeyler, mal, gelir vb.

Operasyonel ne demek?

sf. 1. Operasyonla ilgili. 2. İşlevsel, hareketli: “Şu anda böyle operasyonel bir görev yapılıyordu.” -O.

Heterojen gruplar nasıl oluşturulur?

4) Ayrılıp Birleşme Tekniği: Heterojen gruplar oluşturulur. İşlenen konular bölümlere ayrılır. Gruplardaki herkes bir bölümün uzmanı olarak görevlendirilir. Her gruptan bir üye alınır ve yeni bir grup oluşturulur.

Gamlı olmak ne demek?

Kaygılı, tasalı. Sıkıntı veya üzüntü veren.

Arsız kime denir?

- Kolayca ve her ortamda üreyebilen bitki. Arsız Kime Denir? Arsız bir konuda utanmayan ve sıkılmadan bunu tekrar eden kişilere denmektedir. Ayrıca yüzsüz ve gözü doymayan kişilere de arsız kişi denmektedir.

Bir şeyi sallamamak ne demek?

Sallamamak geçişli f. (< salla-ma-mak) argo. Hiç önem vermemek, aldırış etmemek, saymamak: Ben misâfir falan sallamam (Refî C. Ulunay).

Umursamaz ne demek TDK?

tdk' ya göre; umursamayan, aldırış etmeyen.