18 yaş altı toplu taşıma yasağı var mı?

İçindekiler:

  1. 18 yaş altı toplu taşıma yasağı var mı?
  2. 20 yaş altı toplu taşıma yasağı var mı?
  3. 65 yaş üstü toplu taşımaya ne zaman binebilecek?
  4. 18 Yaş Altı şehirler arası otobüse binebiliyor mu?
  5. Toplu taşıma HES kodu zorunlu mu?
  6. 28 yaş altı toplu taşıma kullanabilir mi?
  7. Seyahat kısıtlaması kaç yaş?
  8. 65 yaş üstü toplu taşıma kullanabilecek mi?
  9. 65 yaş üstü Gaziantep otobüse binebilir mi?
  10. Ego 65 yaş kartı hangi saatlerde?
  11. 18 yaş altı otobüs bileti alabilir mi?
  12. Otobüslere aşısız binebiliyor mu?
  13. Otobüste HES kodu zorunlu mu?
  14. HES kodu nerelerde şart?
  15. 15 yaş altı toplu taşıma kullanabilir mi?
  16. 15 yaş toplu taşıma kullanabilir mi?
  17. 16 yaş şehirler arası yolculuk yapabilir mi?
  18. 16 yaş tek başına seyahat edebilir mi?

18 yaş altı toplu taşıma yasağı var mı?

TOPLU TAŞIMA YASAĞI VAR MI? – Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.

20 yaş altı toplu taşıma yasağı var mı?

Kademeli normalleşme adımları kapsamında yayınlanan genelgede 65 yaş üstü ve 18 yaş altı vatandaşları ilgilendiren maddeler de yer aldı. 65 yaş üstü ve 18 yaş altı vatandaşlar şehir içi toplu ulaşım yasağı (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) devam ediyor.

65 yaş üstü toplu taşımaya ne zaman binebilecek?

65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler/çocuklarımızın şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanmalarına dair kısıtlamalar 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren kaldırılacaktır.

18 Yaş Altı şehirler arası otobüse binebiliyor mu?

İçişleri Bakanlığı genelgesinde; Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'nde toplu taşıma ile ilgili olarak belirlenmiş kural ve esaslar ile temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyulmak kaydıyla, 1 Temmuz Perşembe gününden itibaren şehir içi ve/veya şehirlerarası tüm toplu taşıma araçlarındaki yolcu/koltuk kapasite ...

Toplu taşıma HES kodu zorunlu mu?

İçişleri Bakanlığı'ndan yayımlanan genelge ile şehir içi toplu ulaşım araçlarında HES kodu zorunluluğu getirilmişti. HES kodu ile eşleştirilmemiş İstanbulkart'lar bugünden itibaren toplu taşımada kullanılamayacak.

28 yaş altı toplu taşıma kullanabilir mi?

Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız kademeli normalleşme döneminde şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.

Seyahat kısıtlaması kaç yaş?

Çıkış, varış ve güzergah illerinde yüksek ya da çok yüksek risk grubundaki iller bulunması halinde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 20 yaş altı çocuklarımız/gençlerimizin şehirlerarası seyahatleri halihazırdaki uygulamadaki gibi izne tabi olup 30.11.2020 tarih ve 20076 sayılı Genelgemizle belirlenen esaslar ...

65 yaş üstü toplu taşıma kullanabilecek mi?

65 yaş üstü vatandaşlar için 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılacak. 65 YAŞ ÜSTÜ TOPLU TAŞIMA KULLANABİLECEK Mİ? 65 yaş üstü 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren toplu taşıma araçlarını kullanabilecek.

65 yaş üstü Gaziantep otobüse binebilir mi?

Yeni kontrollü normalleşme önlemleri kapsamında İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelge ile düşük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan şehirlerde 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için uygulanan toplu taşıma araçlarını kullanma kısıtlaması kaldırıldı.

Ego 65 yaş kartı hangi saatlerde?

Büyükşehir Belediye Meclis Kararınca Ankara da ikamet eden Gün, ay ve yıl olarak 61 yaşını doldurmuş vatandaşlarımıza pik saatler dışında 10.00-16.00 ve 19.00-24.00 saatleri arasında Belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanma imkanı veren kişiselleştirilmiş Akıllı elektronik ulaşım kartıdır.

18 yaş altı otobüs bileti alabilir mi?

Ayrıca, 18 yaşından küçüklerin seyahatleri için yanlarında velisi, vasisi veya kanuni temsilcisi bulunmadan yalnız başına bilet talep etmeleri halinde iletişim araçları ile irtibata geçilerek çocuğun yapmak istediği seyahate ilişkin bilgilerinin olup olmadığı teyit edildikten ve bu durum tutanağa bağlandıktan sonra ...

Otobüslere aşısız binebiliyor mu?

Aşı süreci tamamlanmayan veya hastalığı geçirmemiş kişilerden, belirli alanlara girişte (okul, sinema, tiyatro, konser vb.) ya da şehirlerarası toplu taşıma araçlarını (uçak, tren, otobüs vb.) ... Tek doz aşı olmuş, henüz ikinci dozunu yaptırmamış kişilerin de test vermesi gerekiyor.

Otobüste HES kodu zorunlu mu?

İçişleri Bakanlığı'ndan yayımlanan genelge ile şehir içi toplu ulaşım araçlarında HES kodu zorunluluğu getirilmişti. HES kodu ile eşleştirilmemiş İstanbulkart'lar bugünden itibaren toplu taşımada kullanılamayacaktı ancak eşleşmeyi yapmayanlar da toplu taşımayı kullanabildi.

HES kodu nerelerde şart?

Zamanla şehir içi toplu ulaşımda, şehirler arası seyahatlerde, konaklama tesislerinde, iş yerlerinde ve bireysel iletişim gerektiren tüm kamusal mekanlar ve kamu kurumlarında kullanılan HES kodu artık AVM'ye girişte de zorunlu.

15 yaş altı toplu taşıma kullanabilir mi?

Genelgede, ''1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren şehir içi ve/veya şehirlerarası tüm toplu taşıma araçlarındaki yolcu/koltuk kapasite sınırlandırmalarına son verilecektir. 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler/çocuklarımızın şehir içi toplu taşıma araçlarınıkullanmalarına dair kısıtlamalar 1 ...

15 yaş toplu taşıma kullanabilir mi?

Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.

16 yaş şehirler arası yolculuk yapabilir mi?

Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız kademeli normalleşme döneminde şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.

16 yaş tek başına seyahat edebilir mi?

Ailelerinin yanında olmayan 18-20 yaş arası gençler, sadece şehirler arası toplu ulaşım aracı (uçak, tren, otobüs )kullanmak kaydıyla tek başlarına ailelerinin bulunduğu yere seyahat edebilecek.