Üniversite okurken açıktan başka bölüm okunur mu?

İçindekiler:

  1. Üniversite okurken açıktan başka bölüm okunur mu?
  2. Aynı anda iki üniversite okunur mu?
  3. Üniversite kayıt sildirme nasıl yapılır?
  4. Üniversite ilk yıldan dondurulur mu?

Üniversite okurken açıktan başka bölüm okunur mu?

Aynı anda önlisans ve AÖF okunur mu? Evet. Örgün ön lisans okurken aynı zamanda sınavla kazanılan lisans, ön lisans aöf programları ya da sınavsız 2.üniversite kapsamında ön lisan programları okunabilir. ... Ön lisans örgün okurken, sınavsız 2.üniversite kapsamında lisans (4 yıllık) programı okunamaz.

Aynı anda iki üniversite okunur mu?

Aynı anda iki örgün lisans ya da iki örgün önlisans bölümünde okunamaz. Fakat biri lisans, biri önlisans iki bölüm okunabilir. Biri uzaktan ya da açık, biri örgün olursa da olur. Yani sonuç olarak aynı anda örgün iki lisans ya da aynı anda örgün iki önlisans okunamaz.

Üniversite kayıt sildirme nasıl yapılır?

Kaydını sildirmek isteyen öğrenciler, bir dilekçe ile öğrenim gördüğü akademik birime başvuruda bulunur. Öğrenci ilişik kesme belgesini, ilgili birimlere imzalattırır, bu belge ile öğrenci kimliğini akademik birime teslim eder ve lise diplomasını alır. Kaydını sildiren öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir.

Üniversite ilk yıldan dondurulur mu?

Öğrencilere tanınan kaydı durdurma hakkı belirli bir süreye sahiptir. ... Lisans öğrencileri kaydı dört yarıyıl, ön lisans dereceleri ise iki yarıyıl dondurabilir. Yani dört yıllık üniversiteler en fazla 2 yıl, iki yıllık üniversiteler ise en fazla 1 yıl dondurulur.