Harç paraları iade edilecek mi?

İçindekiler:

  1. Harç paraları iade edilecek mi?
  2. Online eğitimde harç ödenecek mi?
  3. Mahkeme masrafları nasıl geri alınır?
  4. Ikinci öğretim harçları ne kadar 2020?
  5. Aksis ödeme nasıl yapılır?

Harç paraları iade edilecek mi?

Öğrencinin üniversitelere ödediği harç ücretini geri almak çoğunlukla mümkün değildir. Öğrenciler yalnızca KYK'ya veya okullara dilekçe göndererek talepte bulunabilir. Ancak bu da her zaman işe yaramaz. Örneğin okula kayıt yaptırıp, harç ücreti ödeyip daha sonra kaydınızı sildirebilirsiniz.

Online eğitimde harç ödenecek mi?

Üniversite öğrencileri: Online eğitimin harcı olmaz. Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında pek çok üniversite arka arkaya online eğitim kararı aldı. Sağlık Bakanlığı ve YÖK'ün de tavsiyesi üzerine online eğitime geçen üniversitelerde, öğrenciler eğitim harcı alınmasına tepki gösterdi.

Mahkeme masrafları nasıl geri alınır?

Yargılama sonunda başvuranın haklı çıkması halinde ise hükümde yatırılan harcın talep halinde iadesine karar verilmektedir. Yani, kanun yoluna başvuran taraf eğer davada haklı çıkmışsa peşin olarak yatırdığı temyiz veya istinaf karar harcını ilgili hüküm kesinleştikten sonra iade alabilmektedir.

Ikinci öğretim harçları ne kadar 2020?

Harç ücretleri güz ve bahar dönemi olmak üzere 2 eşit taksitte ödenmektedir. Örneğin Hukuk Fakültesi (2.öğretim) kazanan bir öğrenci toplamda 1.

Aksis ödeme nasıl yapılır?

AKSİS sistemine (https:/aksis.istanbul.edu.tr/) giriş yaptıktan sonra “Harç Bilgileri” kısmından “Referans Numara'sına ulaşabilirsiniz. Online ödeme işlemini gerçekleştirmek için aynı sayfada yer alan “Ödeme Yap” butonunu tıklayınız.