Uçak Elektrik Elektronik nerede çalışır?

İçindekiler:

  1. Uçak Elektrik Elektronik nerede çalışır?
  2. Uçak Elektrik-Elektronik bölümü kaç yıllık?
  3. Havacılık Yönetimi Hangi bölüm?
  4. Havacılık Yönetimi okuyunca ne olur?
  5. Hareket memuru nasıl olunur?

Uçak Elektrik Elektronik nerede çalışır?

Elektrik Elektronik Bölümü, uçağın elek aksamında çalışırlar ancak Uçak Gövde Motor Bakım Bölümü, hat bakım kısmında çalışırlar.

Uçak Elektrik-Elektronik bölümü kaç yıllık?

Uçak Elektrik-Elektronik, üniversitelerde Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Uçak Elektrik-Elektronik bölümü yalnızca Sayısal puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.

Havacılık Yönetimi Hangi bölüm?

Havacılık Yönetimi, üniversitelerin İşletme Fakültesi ya da Havacılık ve Uzay Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür. Bu bölüm yalnızca Eşit Ağırlık puan türünden öğrenci kabul etmektedir.

Havacılık Yönetimi okuyunca ne olur?

Havacılık yönetimi lisans programının amacı tüm havayolu ile ilgili faaliyet alanlarında çalışabilecek eleman yetiştirmektir. Havacılık işletmelerinin pazarlama, muhasebe, finansman, uçuş operasyon, kalite ve emniyet yönetimi gibi havacılık sektörünün alt yapısında çalışabilecek nitelikte insan yetiştirmeyi hedefler.

Hareket memuru nasıl olunur?

Uçuş harekât uzmanı eğitimi almak isteyen adaylarda aşağıdaki nitelikler aranır:

  1. 21 yaşından gün almış olmak.
  2. En az ön lisans programlarının birinden mezun olmak.
  3. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan veya denkliği belirlenen İngilizce sınavlarının birinden en az 50 veya eş değeri puan almak.