Açıköğretim den Polis Olunur mu?

İçindekiler:

  1. Açıköğretim den Polis Olunur mu?
  2. Açıktan polislik nasıl okunur?
  3. Lise bitince polis nasıl olunur?
  4. Lise okuduktan sonra polis nasıl olunur?
  5. Polis olmak için ne yapmam lazım?
  6. Üniversite bittikten sonra polis nasıl olunur?

Açıköğretim den Polis Olunur mu?

Ülkemizde birçok işte örgün öğretim mezunu olma şartı aransa da polis olabilmek için örgün öğretim şartı aranmaz. Yani açık öğretimden mezun olanlarda polis olabilir. ... Polis olmak için açık öğretim lise, ön lisans ve lisans mezunu olmak yeterlidir.

Açıktan polislik nasıl okunur?

Açık lisede okuyan polis adayları için lise son sınıfta olmak sınava girmek için açık liseden evrakların teslimine kadar mezun duruma gelmeleri gerekmektedir. Eğer ki mezun olamayacaksa aday polislik sınavlarına başvuru da bulunamayacaktır.

Lise bitince polis nasıl olunur?

PMYO'lar kadın ve erkek adaylar için sınav düzenler. Sınava katılım şartları arasında üniversite sınavına girmiş olmak ve TYT sınavından belirtilen yeterli puanı almış olmak gerekiyor. Bu şartı sağlayan lise mezunları Polis Meslek Yüksekokullarına başvuru yaparak polis olma sürecini başlatabiliyorlar.

Lise okuduktan sonra polis nasıl olunur?

Liseden sonra polis olmak için Polis Akademisinin PMYO sınavına girmek gerekir. Bu sınavı girdikten sonra ise minimum 280 puan almanız gerekmektedir. Her yıl taban puanlar değişiklik göstermekle birlikte aşağı yukarı bu civarda sıralanmaktadır. Sınavdan sonra sağlık kontrolleri ve mülakatlara gireceksiniz.

Polis olmak için ne yapmam lazım?

- Gerekli KPSS taban puanı geçmek. - 18 yaşını tamamlamış olmak. - 30 yaşından gün almamış olmak. - Fiziki şartlarda aranan nitelikler arasında erkek 167 cm, kadın adayların ise 162 cm'den uzun olması.

Üniversite bittikten sonra polis nasıl olunur?

2 veya 4 yıllık üniversite mezunları POMEM tarafından düzenlenen sınava başvuru yaparak polis memuru olabilirler. POMEM sınavda başarılı olan ön lisans ve lisans mezunu adaylara 6 ay yatılı ve ücretsiz eğitim verir. Bu eğitimin ardından polis memuru olarak mezun olunur.