Trafik cezası tebliği ne zaman başlar?

İçindekiler:

  1. Trafik cezası tebliği ne zaman başlar?
  2. Trafik Cezası Ödeme nereye yapılır?
  3. Trafik cezaları indirimli nasıl ödenir?
  4. 51 2 A kaç puan?
  5. Hız sınırı cezası kaç para?

Trafik cezası tebliği ne zaman başlar?

Eğer trafik cezası gıyapta kesilmişse, itiraz süresi cezanın tebliğ edildiği tarihinden itibaren 15 gündür. Ancak trafik memurunun yüz yüze kestiği trafik cezalarında tebliğ tarihi aynı gündür ve 15 günlük itiraz süresi hemen başlar.

Trafik Cezası Ödeme nereye yapılır?

Trafik Cezası Erken Ödemeleri Nereye Yapılır? Trafik cezaları tebliğ edildikten sonra anlaşmalı bankalar aracılığıyla trafik cezası ödenebilir. Kişilerin banka seçeneği bulunmuyorsa; Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinden kredi kartı ve PTT şubelerinden nakit olarak ödeme yapılabilir.

Trafik cezaları indirimli nasıl ödenir?

Trafik cezası tebliğ edildikten sonra, sürücü anlaşmalı bankalar üzerinden cezayı ödeyebilir. Eğer banka ödemesi söz konusu değilse, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden kredi kartıyla veya PTT şubelerinden nakit olarak ceza ödenebilir.

51 2 A kaç puan?

Kanuna göre 51/2-a cezası radar cezası olarak bilinmektedir. Hız sınırını geçen vatandaşlara cezanın yanında 10 ehliyet ceza puanı da uygulanmaktadır.

Hız sınırı cezası kaç para?

Hız sınırının aşıldığı durumlarda verilen ceza ise hız sınırının ne kadar aşıldığına göre farklılık gösterebiliyor. 2021 hız sınırını aşma cezaları ise şu şekilde: Hız sınırını %10-%30 aşmanın cezası 314 TL, Hız sınırını %30-50 aşmanın cezası 652 TL, Hız sınırını %50 üzerinde aşmanın cezası 1.