VGM bursunu alan KYK bursu alabilir mi?

İçindekiler:

  1. VGM bursunu alan KYK bursu alabilir mi?
  2. Okulu bırakınca burs kesilir mi?
  3. Bana neden burs çıkmıyor?
  4. Bir ailede 2 kişi kyk burs alabilir mi?
  5. Iki kardeş kyk burs alabilir mi?
  6. Aynı anda birden fazla burs alınabilir mi?

VGM bursunu alan KYK bursu alabilir mi?

Bu kamu kurumlarının arasında Yüksek Öğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumu da yer aldığı için KYK bursu alan öğrenciler VGM bursu alamaz. Ancak KYK'dan kredi alan öğrenciler VGM bursu alabilir. Kısaca VGM bursu KYK bursuna engel mi sorusuna cevap evet, ama KYK kredi almak VGM bursu almak için engel değildir.

Okulu bırakınca burs kesilir mi?

Burs almakta olan öğrenci, öğretim kurumundan ayrıldığında bursu kesilir. Öğretim kurumundan en az bir yarı yıl izin alan veya kayıt donduran öğrencinin bursu, Kuruma durumunun bildirildiği tarihi takip eden ödeme döneminden itibaren kalan süre kadar kesilir.

Bana neden burs çıkmıyor?

Burs çıkmamasının temel olası sebepleri: Ailenizin maddi durumunun iyi olması Başvuru tarihinde sigortalı olarak bir yerde çalışıyor olmanız. Üzerinizde tapulu bir taşınmazın olması ya da size ait bir taşıtın olması

Bir ailede 2 kişi kyk burs alabilir mi?

Aynı öğrenim yılında veya farklı zamanlarda eğitim görmüş kardeş olan üniversite öğrencileri burs alabilir mi? Tabiki alabilir ancak genel bir yanlış kanı olarak aileden sadece 1 kişinin burs alabileceği bilgisi. ... Aynı öğrenim yılında okuyup aynı sene burs alan 2 kardeş öğrenci olabilir.

Iki kardeş kyk burs alabilir mi?

İKİ KARDEŞ AYNI ANDA BURS ALAMIYOR Kardeşler aynı anda aynı burs türünden yararlanamazlar. Ancak kardeşlerden biri ortaöğrenim bursu alırken, diğer kardeş yükseköğrenim bursundan yararlanabilir.

Aynı anda birden fazla burs alınabilir mi?

Aynı anda iki bursa başvuru yapabilir miyim? Evet! Aynı anda birden fazla kuruma başvurmalısınız. Burs çıkma ihtimalini arttırmak için şartlarına uyduğunuz kadar bursa başvuru yapmak oldukça önemli.