Önceden alınan formasyon geçerli mi?

İçindekiler:

  1. Önceden alınan formasyon geçerli mi?
  2. Eski formasyon belgeleri geçerli mi?
  3. Pedagojik formasyon hangi bölümler alabilir?
  4. E devlette formasyon belgesi var mı?
  5. Formasyon belgesi sayısı nerede yazar?

Önceden alınan formasyon geçerli mi?

Temmuz 2020'de yayımlanan 2754 sayılı Tebliğler Dergisi'ne göre önceden alınan pedagojik formasyon belgeleri geçerli olacak. Tebliğler Dergisi'nde yer alan karar göre 1 Ocak 2021'den önce pedagojik formasyonu tamamlayanların belgeleri geçerli olacak.

Eski formasyon belgeleri geçerli mi?

“1 Ocak 2021 tarihinden önce pedagojik formasyon eğitimi sertifikası programını tamamlamış kişilerin kazanılmış hakları korunur.” ... Formasyon belgeleri geçerliliğini koruyacaktır.

Pedagojik formasyon hangi bölümler alabilir?

Pedagojik formasyon programları, sadece eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve eğitim bilimleri bölümü olan üniversitelerde açılabilmektedir. Ayrıca eğitim/eğitim bilimleri fakültesi ve bölümü olup da yeterli öğretim üyesi olmayan üniversitelerde ve alanlarda da program açılmamaktadır.

E devlette formasyon belgesi var mı?

Atatürk Eğitim Fakültesi Ancak sertifikanızı e-devlette sizin görebileceğiniz herhangi bir ekran yoktur. Bu konu ile ilgili yetkili mercilere başvuru yapılmıştır. Diğer farklı kurumlara yapacağınız başvurularda ise formasyon belgenizin aslını ibraz etmeniz gerekmektedir.

Formasyon belgesi sayısı nerede yazar?

Belgede yer alan formasyon belgesi sayısı kısmına, sertifika belgesinde bulunan son 4 rakam yazılmalıdır. Pedagojik formasyon belgelerinde belge sayısı yer almıyorsa bu durumda belirlenen bölüme '0' yazmanız gerekmektedir.