Uyumsuz 4 çıktı mi?

İçindekiler:

  1. Uyumsuz 4 çıktı mi?
  2. Uyumsuz filmi ne anlatıyor?
  3. Uyumsuz filmi nerede geçiyor?
  4. Uyumsuz ne demektir?
  5. Topografik Diskordans nedir?
  6. Diskordans nedir tip?
  7. Diskordan nabız nedir?
  8. Rölatif bradikardi ne demek?

Uyumsuz 4 çıktı mi?

Uyumsuz 18 Nisan 2014 yılında vizyona girmiştir. 11 Mart 2016 yılında ise Yandaş filmi vizyona girmiştir. Son olarak gösterime Dört: Bir Uyumsuz girdi.

Uyumsuz filmi ne anlatıyor?

Uzak bir gelecekte geçen distopik hikayede insanlık, her biri farklı bir erdemi temsil eden beş farklı parçaya bölünmüş bir düzende yaşamaktadır. İnsanlar 16 yaşına geldiklerinde kendi insani özelliklerine göre bu beş bölümden birine dahil olup ömür boyu bu bölümde yaşamlarını sürdürmektedirler.

Uyumsuz filmi nerede geçiyor?

Hikâye distopik ve kıyamet sonrası Chicago'da, insanların meziyetlerine göre 5 gruba ayrıldığı bir toplumda geçer.

Uyumsuz ne demektir?

1. Uyum sağlayamamış olan, uyumu olmayan, âhenksiz. 2. Uyum sağlama yeteneğine sâhip olmayan: “Uyumsuz bir genç.”

Topografik Diskordans nedir?

Belirli aşınım dönemleri sonucunda gelişmiş yer şekli grupları arasında yer alan topoğrafik diskordans (uyumsuzluk) gençleşmenin tanıtıcı özelliğidir. Farklı yükselti basamaklarında aşınım yüzeyleri ve bunlara eşlik eden akarsu taraçaları, gömük menderesler, basamaklı yama…

Diskordans nedir tip?

1 – Uygunsuzluk; uyumsuzluk; ahenksizlik; diskordans. 2- İkizlerden her birinin belli bir hastalığa karşı farklı eğilim taşıması hali.

Diskordan nabız nedir?

Genelde Page 3 163 vücut sıcaklığındaki her 1°C'lik artış, nabızda 10-20 atım/dakika artışa yol açar. Buna karşılık bazı hastalıklarda vücut sıcaklığı arttığı halde nabız artmayabilir, buna 'diskordans' denir.

Rölatif bradikardi ne demek?

Normal koşullarda ateş ile nabız arasında bir ilişki olup beden sıcaklığının her bir derece ar- tışına karşılık nabız sayısı 10-20 artar. Nabız sayısının ateşten beklenildiği ölçüde artmadığı durumlar "rölatif bradikardi” olarak tanımlanır.