Basilica nerede?

İçindekiler:

  1. Basilica nerede?
  2. Vatikan daki Aziz Petrus Bazilikası kim tasarladı?
  3. Aziz Petrus Bazilikası kimin eseri?
  4. San Pietro Kilisesi hangi döneme aittir?
  5. Aziz Petrus Meydanı nerede bulunur?
  6. Vatikan hangi din?

Basilica nerede?

İstanbul'un görkemli tarihsel yapılarından birisi de Ayasofya'nın güneybatısında bulunan Bazilika Sarnıcı'dır.

Vatikan daki Aziz Petrus Bazilikası kim tasarladı?

Yapının inşaatına 18 Nisan 1506 tarihinde başlanıp 1626 yılında inşaat tamamlanmıştır. 1 Ocak 1547 tarihinde 3.Paulus (Pope Paul III) egemenliğinde , Michelangelo- O dönemde yetmiş yaşın üzerineyken- yapının mimarı oldu. Yapının bugünkü halinin ana mimarı kendisidir.

Aziz Petrus Bazilikası kimin eseri?

Girişte, sağdaki ilk şapelde yer alan Pieta Michelangelo'nın 1499 yılında, 24 yaşındayken yaptığı bir eser. Aziz Petrus Bazilikası içerisinde yer alan Barok Dönem eserlerinin en dikkat çekicilerinden biri olan, Bernini'nin yapıtı 4 metre yüksekliğindeki dev “Longinus Heykeli”.

San Pietro Kilisesi hangi döneme aittir?

Buraya, ilk Hıristiyan imparator olan İmparator Konstantin tarafından 4. yüzyılda, yine St. Peter'in anısına daha büyük bir kilise yaptırılmış. 1500'lü yıllarda göreve gelen Papa II. Julius, dönemin başarılı sanatçılarını bir araya getirerek günümüzdeki bazilikanın yapımına başlamış.

Aziz Petrus Meydanı nerede bulunur?

Aziz Petrus Meydanı, Vatikan devleti ve şehrinde yer alan, aynı zamanda devletin en ünlü meydanıdır. Aziz Petrus Meydanı her yıl binlerce Katolikin ibadet için geldikleri Aziz Petrus Bazilikası'nın önünde geniş bir alan üzerinde yer alır. Alan dünyanın en büyük meydanlarından biridir.

Vatikan hangi din?

Vatikan, resmî adıyla Vatikan Şehir Devleti (İtalyanca: Stato della Città del Vaticano; Latince: Status Civitatis Vaticanae) İtalya'nın Roma şehrinde bulunan, Hristiyanlık dininin Katolik mezhebinin yönetim merkezi olan bağımsız devlet.