Erişiye dayalı değerlendirme nedir?

İçindekiler:

  1. Erişiye dayalı değerlendirme nedir?
  2. Program temelli değerlendirme nedir?
  3. Öğrenci Erişisi ne demek?
  4. Ölçmede norm nedir?

Erişiye dayalı değerlendirme nedir?

5)ERİŞİYE GÖRE YAPILAN DEĞERLENDİRME:Öğretim süreci sonucunda öğrencilerin kazanmaları gereken davranışları ne derece kazanıp-kazanmadığını, programın hedeflerinin gerçekleştirilip-gerçekleştirilmediğini belirlemek için yapılır.Yani öğretimin başıdaki girdi ile öğretimin sonundaki çıktı arasındaki fark erişiyi verir.

Program temelli değerlendirme nedir?

PROGRAM TASARISI HAZIRLAMADA DEĞERLENDİRME. Program değerlendirme, uygulanmış olan programın etkililiği hakkında karar verme sürecidir. Ertürk, değerlendirmeyi yetişek geliştirmenin son ve tamamlayıcı halkası olarak eğitim hedeflerinin gerçekleştirme derecesini tayin etme süreci olarak tanımlamaktadır.

Öğrenci Erişisi ne demek?

Programın sonunda öğrencilerin kazanılmış davranış, özellik ve becerilerini ölçmeye yarayan değerlendirme türüdür. ... → Erişi Testi: Bir öğretim programının giriş davranışları ile çıkış davranışları arasındaki farkı bulmak için yapılır. → Başarı Testi: Öğrencinin öğrenme düzeyini belirlemek amacıyla yapılır.

Ölçmede norm nedir?

Norm Dayanaklı Değerlendirme: Bağıl ölçütlerle yapılan değerlendirmedir. Grup ortalaması gibi bağıl ölçütler kullanılarak yapılan değerlendirmedir. Ölçüt grup ortalaması gibi ölçme sonuçlarından çıkarılır.