Hostes olmak için nereye başvurmalı?

İçindekiler:

  1. Hostes olmak için nereye başvurmalı?
  2. THY kabin memuru eğitimi ne kadar sürüyor?
  3. Kabin memuru ne kadar maaş alıyor?
  4. Kabin memuru haftada kaç saat çalışır?
  5. Kabin memuru hostes aynı mı?
  6. Hostes olmak için hangi sınava girilir?
  7. Kabin memuru olmak için üniversite şart mı?
  8. Uçakta kaç tane hostes olur?
  9. TDK da hostes ne demek?
  10. Hostes ne zaman emekli olur?

Hostes olmak için nereye başvurmalı?

BAŞVURU ŞEKLİ VE İZLENECEK YOL; Yukarıdaki şartları taşıyan adayların, ilana internet ortamında, THY A.O. resmi web sitesi www.thy.com üzerinden başvurmaları gerekmektedir. Yukarıdaki şartları taşımayanların ve internet başvurusu dışında herhangi bir şekilde başvuru yapanların başvurusu kabul edilmeyecektir.

THY kabin memuru eğitimi ne kadar sürüyor?

Kabin memuru adaylarının eğitimi yaklaşık iki ay sürerken, hostes adayları bu eğitim süresince uçaklarda karşılaşabilecekleri olumsuzluklara karşın eğitim alıyor. Türk Hava Yolları (THY), kabin memuru adaylarını zorlu bir eğitim sürecinden geçiriyor.

Kabin memuru ne kadar maaş alıyor?

Kabin memurları ilk senesinde 5 veya 6 bin TL ücret alırken ikinci senede bu rakam 7 veya 8 bin TL'yi bulabilir. Yaklaşık 15 yıldır bu sektörde çalışan bir kabin memuru amir olduğu zaman 9 veya 10 bin TL aylık ücret alabilir. Tüm kabin memurlarına yılda 4 maaş ekstra ikramiye verilir.

Kabin memuru haftada kaç saat çalışır?

Ancak bir hostes haftada en fazla 30 saat uçuş yapabiliyor. Ancak mesai saatleri 56 saate kadar çıkmaktadır. Bu rakamlar aylık olarak hesaplandığında uçuş saati 80 ila 110 saat arasında değişmektedir.

Kabin memuru hostes aynı mı?

Erkek kabin memurlarına host, kadın kabin memurlarına ise hostes denilir. Havacılık kuruluşlarındaki belli kurallara göre seçilen kabin memurları, aynı zamanda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmiş şartlara tabidir.

Hostes olmak için hangi sınava girilir?

THY'da işe girmek için adaylar genel yetenek sınavı ve İngilizce sınavı olarak iki adet sınava tabi tutulurlar. Adaylar bu sınavlardan istenilen başarıyı elde ederler ise mülakata çağrılırlar. Girilecek mülakatta vücut oranı (boy ve kilo), iletişim gücü ve İngilizce bilgisi çok önemlidir.

Kabin memuru olmak için üniversite şart mı?

Kabin memuru olmak için aranılan genel koşullar ise şöyle: İşletme El Kitabı içerisinde belirtilen usullere uygun olarak görevlerini yerine getirilebilecek yeterlilikte olmak (Boy, kilo, psikolojik test vb.) Yurt içinde ya da yurt dışında asgari 10 yıllık eğitim veren lise veya dengi bir kurumdan mezun olmak.

Uçakta kaç tane hostes olur?

Normalde 50 yolcuya 1 kabin memuru hizmet vermelidir.

TDK da hostes ne demek?

TDK, 'hostes' için Türkçe bir karşılık önermiştir ancak bu kesinlikle 'gök konuksal avrat' olmamıştır.

Hostes ne zaman emekli olur?

İşte hosteslerin görevleri ve emeklilik şartları. Hosteslerin yaş aralıkları genellikle 18-30 aralığında olmaktadır. Hosteslerin emeklilik yaşı 45'tir ve bazı kabin içi çalışanlarında 50'ye yükselebilmektedir. En az lise mezunu olabilmek ve iyi seviyede İngilizce bilmek gerekmektedir.