Zeminde Oturma nedir?

İçindekiler:

  1. Zeminde Oturma nedir?
  2. Konsolidasyon yüzdesi nedir?
  3. Konsolidasyon fonksiyonu nedir?
  4. Yığın bölme nedir?
  5. Supalan ne demek?

Zeminde Oturma nedir?

Yakınlaşan zemin tanelerinin birbirlerine basınç uygulaması sonucu tane boyutlarında önemsiz de olsa küçülme meydana gelir. Neticede zemin kalınlığında bir azalma olur. Bu olaya sıkışma denir. Sıkışma sonucunda zemin yüzeyinin veya zemin üzerindeki yapının seviye kaybına oturma denir.

Konsolidasyon yüzdesi nedir?

konsolidasyon oturmasının, nihai oturmaya oranı olarak tanımlanır. ise drenaj uzunluğudur. Her iki yüzeyde geçirimli ise, d=H/2, tek yönde drenaj varsa d=H alınır. Konsolidasyon Katsayısı (Cv): İki yol ile bulunabilir.

Konsolidasyon fonksiyonu nedir?

Farklı merkezlerden gelen benzer ürünlerin depo içerisinde birleştirilmesi işleminden sonra aynı müşteriye ait olan mallar özel bir alanda toplanırlar. Kalite kontrol ve ambalajlamadan sonra dağıtım için hazır hale getirilirler.

Yığın bölme nedir?

Yığın bölme: Tek bir yüke ait büyük bir sevkiyatın değişik alıcılara dağıtılmak üzere bir çok küçük sevkiyata bölünmesidir.

Supalan ne demek?

Supalan nedir? İthal edilen malın araç değiştirmeden ve boşaltılmadan alıcıya teslimidir. Mülga 1615 sayılı gümrük kanununa göre; eşyanın geçici depolama veya antrepoya boşaltılmaksızın bulunduğu aracın üzerinde muayene edilerek sahibine teslim edilmesi işlemine supalan denir.