Hamilelikte Hct değeri kaç olmalı?

İçindekiler:

  1. Hamilelikte Hct değeri kaç olmalı?
  2. Kan tahlilinde MCV ne demek?
  3. Kanda MCV düşüklüğü ne anlama gelir?
  4. AML lösemi hastası ne kadar yaşar?

Hamilelikte Hct değeri kaç olmalı?

Hamile kadınlarda hematokrit değer %30 seviyesinin altında ise, düşük kabul edilir. Yüksek rakımlı bölgelerde yaşamak da HCT değerinin farklılaşmasına sebep olur. Bu bölgelerde yaşayan kadınlarda %41 seviyesinin, erkeklerde ise %45 seviyesinin altı düşük değer olarak kabul edilir.

Kan tahlilinde MCV ne demek?

MCV tam kan sayımının parametrelerinden biridir. Eritrosit olarak bilinen kırmızı kan hücrelerinin boyutu hakkında bilgi verir. Kırmızı kan hücreleri dokulara oksijen taşınmasından sorumlu hücrelerdir. MCV normal değerleri: Yetişkin, yaşlı ve çocuklarda: 80-95 fl, yenidoğan bebekte: 96-108 fl'dir.

Kanda MCV düşüklüğü ne anlama gelir?

Düşük MCV değeri hücrelerin hacminin normalden daha az olması anlamına gelir. Daha küçük hücre anlamına gelen bu durumda oksijen daha az taşınır. Talasemi, demir eksikliği anemisi, kurşun zehirlenmesi, kan kayıpları gibi nedenler MCV düşüklüğüne sebep olabilir.

AML lösemi hastası ne kadar yaşar?

Remisyon sonrası tedaviler ile genç hastalarda medyan hastalıksız yaşam süresi yaklaşık 2 yıl ve total kür oranı %30-40 iken, yaşlı AML'li hastalarda genellikle kısa sürede relaps gelişir; hastalıksız yaşam süresi medyan 9-12 aydır ve hastaların çok azı 2 yıldan fazla yaşar.