Göz arkasında kanama nedir?
İçindekiler:
- Göz arkasında kanama nedir?
- Gözde uçuşan siyah noktalar neden olur?
- Miyodizopsi neden olur?
- Arka vitreus dekolmanı nedir?
- Vitreus jeli nedir?
- Vitreus ne ise yarar?
- Vitröz parçacıklar nedir?
- Vitröz parçacıklar neden olur?
- Gözün Vitröz sıvısı nedir?
- Gözde ışık çakması nasıl olur?
- Gözde ışık kırılması nedir?
Göz arkasında kanama nedir?
Bunun dışında hipertansiyon, göz arkasında oluşan enfeksiyonlar, travmalar, retinal yırtıklar (retina dekolmanı), yaşa bağlı görülen sarı nokta hastalığı gibi çok çeşitli sebeplerle göz arkasında kanamalara rastlanabilir. Göz arkası kanamaları başka hastalıkların belirtisi olabilir.
Gözde uçuşan siyah noktalar neden olur?
Dr. Nail Sönmez: “Göz önünde uçuşan cisimler görülmesi retina yırtılması, üveit yani göz iltihabı, şeker hastalığı, yüksek tansiyon gibi hastalıklar ya da göz merceği ile retina arasını dolduran vitröz adı verilen sıvının yaşla birlikte yapısındaki doğal değişiklikler nedeniyle ortaya çıkabilir.
Miyodizopsi neden olur?
Vitreus sıvısının içindeki düzenli liflerin düzenini kaybetmesi sonucu cisimcikler(miyodizopsi) oluşur. Göz sıvısından farklı olarak vitreus jeli yenilenmez. Doğduğunuzda sahip olduğunuz vitreusu ömür boyu kullanırsınız. Yani dışarıdan bir madde, kan ya da başka bir hücre vitreus jeline girdiğinde orada kalır.
Arka vitreus dekolmanı nedir?
Sıklıkla, yaşın ilerlemesi ile birlikte, vitreus sıvısı jel kıvamını kaybeder ve büzüşür. Bu büzüşmeyle birlikte vitreus, gözün arka duvarından ayrılır. Bu ayrılma olayına “arka vitreus dekolmanı” adı verilir.
Vitreus jeli nedir?
Gözün içinde vitreus dediğimiz gel jel kıvamında bir madde bulunmaktadır. Vitreus retinayı yatışık tutar. Vitreus yaşlanma, bazı göz içi hastalıklar sonucunda sıvılaşır ve jel özelliğini kaybederek sıvılaşır. Bunun sonunda retinadan ayrılır.
Vitreus ne ise yarar?
Gözün içini dolduran vitreus jeli bazen retinayı çeker. Bu çekme gerçekte bir ışık olmadığı halde ışık çakmaları ya da ışık çizgileri görmeye sebep olur. Işık çakmaları aynı şimşek çakmalarına benzer. Vitreus jelinin retinayı çektiği zamanlarda gerçekleşir.
Vitröz parçacıklar nedir?
Yüzer noktalar, tıptaki (latince) ismiyle "uçan sinekler" anlamına gelen muscae volitantes ya da vitröz parçacıkları. Gözün vitröz sıvısında bulunan ve motilite özelliğine sahip yapılardır.
Vitröz parçacıklar neden olur?
Vitröz arkası ve retinal bozulmalar, hiyaloit damarın bozulması, bazı ilaçların yan etkileri, retina yırtılmaları, vb. sebeplerle oluşurlar. Normalde göz sıvısı içerisinde yavaş yavaş sürüklenirler, ancak gözünüzü hızla çevirecek olursanız, bu cisimler de bu hareketi takip edecektirler.
Gözün Vitröz sıvısı nedir?
Genellikle, gözümüzün içini dolduran vitröz sıvı içerisindeki yoğunlaşmış doku parçaları, kırmızı kan hücreleri veya öbeklenmiş protein yumaklarıdırlar. Bu yapılar, katılaşmış ve bozulmuş vitröz sıvının parçalarıdır. Bu yapıların çoğunun %99'u sıvı, %1'i katı parçacıklardır.
Gözde ışık çakması nasıl olur?
En sık karşılaşılan sebep ise yaşlanmaya bağlı olarak vitre yapısında meydana gelen değişikliklerdir. Vitre sıvının yapısında bozulmalar sonucu arka vitre büzüşerek öne doğru gelir ve arka vitre retinanın belli bölgelerinden ayrılır. Bu durumda hastalar ışık çakmaları olduğunu tarifleyebilir.
Gözde ışık kırılması nedir?
Kırma kusuru en sık rastlanılan ve görme keskinliğini en sık bozan bir göz problemidir. Bir hastalıktan çok bir bozukluktur. Normal olarak ışık önce kormeada daha sonra göziçi lensinde kırılır ve net bir görüntü oluşturmak üzere gözün arkasında retina üzerinde odaklanır.
Ayrıca okuyun
- Ritim bozukluğu ne yapar?
- Arka Sokaklar Mesut evlendi mi?
- Balık Kızartma kokusu nasıl önlenir?
- Kestane fırında hangi programda pişer?
- Elma yemek kilo aldırır mı?
- Kar gözlüğü ne ise yarar?
- Coğrafya yılda kaç mezun veriyor?
- Içten üşümeye ne iyi gelir?
- Netflix te toplam kaç film var?
- Süt mısır ne kadar haşlanır?
Ilgileneceksin
- Bulgaristan hangi dili konuşur?
- Ege Biyomühendislik ingilizce mi?
- CS GO VAC ban yersek ne olur?
- Metodolojik inceleme nedir?
- Yeni plaka almak kaç para?
- Samsung Smart TV işletim sistemi nedir?
- Lensler Lens suyunda ne kadar kalmalı?
- Bütçe Kanun Tasarısını kim hazırlar?
- Sedef hastalığı tamamen iyileşir mi?
- Yemin günah mıdır?