Motosiklet için HGS nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Motosiklet için HGS nasıl alınır?
  2. Motosiklet icin HGS nereden alınır?
  3. Shell'de HGS satılıyor mu?
  4. Acil HGS nasıl alınır?
  5. HGS okumaz ise ne olur?
  6. HGS yi hangi banka ücretsiz veriyor?
  7. HGS en az ne kadar?
  8. Ziraat Bankası HGS nasıl alınır?
  9. HGS kart ücreti ne kadar?
  10. HGS benzinlikten alınır mı?
  11. HGS kart ve etiket arasındaki fark nedir?
  12. HGS kartı nasıl alınır?
  13. Şirket HGS almak için ne gerekli?
  14. Ziraat HGS ücreti ne kadar?
  15. Yeni HGS nasıl takılır?
  16. HGS etiketi nasil Yapisir?
  17. Cama yapışan HGS nasıl çıkar?
  18. HGS nasıl yapılır?
  19. Internetten HGS nasıl alınır?
  20. HGS iptal ettirmek için ne gerekli?
  21. E devletten HGS alınır mı?
  22. HGS sticker yapıştırmaya gerek var mı?
  23. HGS olmadan geçilir mi?

Motosiklet için HGS nasıl alınır?

HGS ÜRÜNÜ ALMAK İÇİN İSTENEN EVRAKLAR NELERDİR? Bireysel başvurularda kimlik, ruhsat veya ruhsat fotokosiyle PTT merkez ve işyerlerine başvuru yapılabilir. Kurum üzerine alınacak ürün veya ürünler için Temsil Belgesi, araç ruhsatları veya ruhsat fotokopileri ile başvuru yapılabilir.

Motosiklet icin HGS nereden alınır?

HGS Nereden Alınır? PTT Şubeleri: Size en yakın PTT şubesini araç ruhsatı ve kimlik fotokopisi ile ziyaret ederek hgs etiketi satın almak istediğinizi söylemeniz yeterli olacaktır. Sistem üzerinden gerekli işlemler yapıldıktan dakikalar sonra hgs etiketi temin ediliyor ve araç sahibine teslim ediliyor.

Shell'de HGS satılıyor mu?

Köprü ve otoyollarda kullanılmaya başlanan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) etiketleri artık Shell istasyonlarında. HGS etiketlerini, anlaşmalı Shell istasyonlarından istediğiniz gün, istediğiniz saatte alarak dolum yapabilirsiniz.

Acil HGS nasıl alınır?

HGS NEREDEN ALINIR? HGS'yi isteyen PTT şubelerinden isteyen anlaşmalı bankalar ve petrol ofislerinden alabilirler. PTT'de HGS ilk alım ücreti 5 TL olarak belirlenmiştir.

HGS okumaz ise ne olur?

Aynı şekilde plakanız veya HGS etiketiniz okumadığı zaman da yüksek ücretle ücretlendirilirsiniz. Hesabınızda yeterli miktar bakiye yoksa hesabınıza 15 gün içerisinde para yüklemesi yaparsanız, sistem otomatik olarak verilen cezayı değil normal geçiş ücretini sizin bakiyenizden düşecektir.

HGS yi hangi banka ücretsiz veriyor?

GARANTİ'DE ÜCRETSİZ HGS Garanti Bankası ile İşbankası HGS'yi ücret almadan veriyor.

HGS en az ne kadar?

HGS etiketlerine birinci sınıf araçlarda (motosiklet, otomobil gibi) en az 60 lira, ikinci sınıf araçlarda (minibüs, otobüs gibi) en az 75 lira yüklenecek.

Ziraat Bankası HGS nasıl alınır?

Anlaşmalı bankaların arasında yer alan ZİRAAT Bankası şubelerinden HGS satın alabilmek için araç bilgilerinin yanında bankaya ait banka hesabınız veya kredi kartınız bulunması gerekmektedir. Bu şartları sağladığınız takdirde HGS ürününüzü ZİRAAT Bankası şubelerinden alabilirsiniz.

HGS kart ücreti ne kadar?

PTT işyerleri aracılığı ile alınmış HGS ürünleri arasında bakiye aktarımı yapılmaktadır. PTT işyerleri tarafından satılan HGS ürünlerinden yapışkan tipi etiket bedeli 12,5 TL, kart tipi etiket bedeli ise 25 TL'dir.

HGS benzinlikten alınır mı?

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) etiketi, anlaşmalı Opet istasyonlarından 6 TL'ye satın alınabilmektedir.

HGS kart ve etiket arasındaki fark nedir?

HGS ETiKET Bu kartı aracın ön cam kısmına yapıştırdığınız zaman gişelerde otomatik okuma devreye girer. Yani bu etiketin elle okutulması gibi bir durum söz konusu değildir. ... HGS Kart için ise bu durum söz konusu değil. Bu tarz durumlarda ihlalli geçiş yapmış olacağınız için adınıza bir ceza kesilebilir.

HGS kartı nasıl alınır?

HGS kartı PTT şubelerinden kara karayolları giriş çıkışlarındaki satış noktalarından ve anlaşmalı bankalardan temin edilebilir. HGS kartı alabilmek için yanınızda araç ruhsatı ve kimlik fotokopinizin olması gerekiyor. Aksi halde HGS etiketi alamayabilirsiniz. HGS etiketinizi 5 TL karşılığında temin edebilirsiniz.

Şirket HGS almak için ne gerekli?

HGS ÜRÜNÜ ALMAK İÇİN İSTENEN EVRAKLAR NELERDİR? Bireysel başvurularda kimlik, ruhsat veya ruhsat fotokosiyle PTT merkez ve işyerlerine başvuru yapılabilir. Kurum üzerine alınacak ürün veya ürünler için Temsil Belgesi, araç ruhsatları veya ruhsat fotokopileri ile başvuru yapılabilir.

Ziraat HGS ücreti ne kadar?

Bu şartlar bankaya ait kredi kartınızın olması veya bankaya ait banka hesabınız olmak zorunluluğudur. Bu şartlardan herhangi birine sahipseniz sıra geldi HGS ürününü kaç paraya satın alabileceğinizdir. ZİRAAT'ten HGS ürünü satın alabileceğiniz fiyat 15 TL - 20 TL arasında bir karşılığında satın alabilirsiniz.

Yeni HGS nasıl takılır?

Diğre tüm modeller : HGS etiketinizi aracın ön cam dikiz aynasının çevresinde, etiket yapıştırmak için ayrılmış özel alana yapıştırınız. Daha fazla bilgi için MERCEDES-BENZ bayinize danışınız. PEUGEOUT Lütfen aracınızın kullanım kılavuzunuzdan kullandığınız modelin metalik ön cama sahip olup olmadığını kontrol ediniz.

HGS etiketi nasil Yapisir?

HGS etiketinizi, aracınızın ön camına monte etmeniz gerekmektedir. Gişelerden geçişlerde sorun yaşamamanız için HGS etiketinizi aşağıda belirtildiği şekilde, aracınızın ön camına yapıştırmanız önemlidir. Araç marka ve modeline göre daha fazla bilgiyi http://hgsmusteri.ptt.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz.

Cama yapışan HGS nasıl çıkar?

Şimdi, önce bezimizi biraz asetonla ıslatıyoruz ve ardından etiketin olduğu bölümü hafifçe ovalamaya başlıyoruz. Asetonu doğrudan etikete sıkmayın. Beze sıkıp ovalayın. İlk birkaç dakikalık ovalamanın sonunda HGS etiketinin yumuşamaya ve bezde kalıntılarının birikmeye başladığını göreceksinizdir.

HGS nasıl yapılır?

HGS almak için PTT şubesine gittiğinizde bazı evrakların hazır bulunması gerekiyor. 4-Bunun için herhangi bir yere giderek başvuru yapmanıza gerek yok. Sürekli yanımızda taşıdığımız Kimliğimizin fotokopisi ve araç ruhsatınız ile birlikte PTT şubesine gitmelisiniz.

Internetten HGS nasıl alınır?

HGS etiketinizi Akbank İnternet'ten veya dilediğiniz Akbank Şubesi'nden alabilirsiniz. Şubemize başvurarak, etiketinizi hemen teslim alıp kullanmaya başlayabilirsiniz. HGS ürünü talimatlı olarak çalışmaktadır, bunun için Akbank kredi kartlarından veya vadesiz hesabınızdan otomatik yükleme talimatı verebilirsiniz.

HGS iptal ettirmek için ne gerekli?

HGS iptal işlemleri için sahibi olan esas kişinin PTT'ye iptal başvurusunda bulunması gerekiyor. PTT'de bulunan memurun aracılığı ile kart kısa sürede devre dışı hale getirilir. Eğer iptal işlemleri sırasında kartınızın içinde bakiye varsa, mevcuttaki bakiye 1 aylık zaman aralığında ödenir.

E devletten HGS alınır mı?

HGS kartınıza; e-Devlet sistemi, PTT'nin resmi internet sitesi ve bazı benzin istasyonları ile marketler aracılığıyla ya da anlaşmalı GSM operatörünüz üzerinden SMS göndererek de yükleme yapabilirsiniz.

HGS sticker yapıştırmaya gerek var mı?

Geçiş ücreti, gişelerde yer alan kameralarla belirlenen aracınızın plakasına bağlı HGS hesabından aynı gün içerisinde cezasız olarak tahsil edilecektir. ... Buradan etiket yapıştırmaya gerek olmadığı sonucu çıkarılabilmektedir.

HGS olmadan geçilir mi?

HGS OLMADAN OTOBANDAN GEÇİLİR Mİ? Geçiş yaparsınız ancak aboneliğiniz yoksa ceza alırsınız. Geçişten sonra 15 gün içerisinde hemen abonelik yaptırmanız gerekir. Eğer bu süre içerisinde abone olursanız sizden ücret alınmaz.