E devlet Sigortam yatıyor mu nasıl bakarım?

İçindekiler:

  1. E devlet Sigortam yatıyor mu nasıl bakarım?
  2. Sigortalı işe giriş nasıl yapılır?
  3. Sigortalı işe giriş ne zaman yapılır?
  4. SSK işe giriş bildirgesi nasıl yapılır?
  5. Işe giriş yapıldığı nasıl anlaşılır?
  6. Ilk sigorta girişi nasıl öğrenilir?
  7. Sigorta girişi nereden bakılır?
  8. SGK ilk işe giriş tarihi ne demek?
  9. Staj sigortası ilk işe giriş tarihi sayılır mı?
  10. Yeni işe başlayanın sigortası ne zaman başlar?

E devlet Sigortam yatıyor mu nasıl bakarım?

kimlik numaranız ve bu şifre ile giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra sol tarafta yer alan "E-Hizmetler" seçeneğini tıklayın. Açılan ekrandan "Sosyal Güvenlik Kurumu" (SGK) başlığını bulun. Altında yer alan seçeneklerden "4A SGK Hizmet Dökümü" yani SSK hizmet dökümü için "4A Hizmet Bilgisi" ni tıklayın.

Sigortalı işe giriş nasıl yapılır?

Çalışanın sigortalı olabilmesi için ilk şart ise işe başlanan tarihin, işveren ya da işçi tarafından sigortaya bildirilmesi gerekiyor. “SGK İşe Giriş Bildirimi” denilen bu işlem genelde işveren tarafından yapılıyor. Sigortaya sigortalılığın başladığını bildirme işlemi, e-SGK üzerinden online olarak yapılabiliyor.

Sigortalı işe giriş ne zaman yapılır?

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun “Sigorta bildirimi ve tescili” başlıklı 8. maddesi uyarınca genel kural sigortalı işe giriş bildirgesinin en geç sigortalının işe başladığı günden bir gün önce yapılmasıdır.

SSK işe giriş bildirgesi nasıl yapılır?

İşe Giriş Bildirgesi Nasıl Yapılır? Çalışanınızın kimlik numarasıyla SGK'nın internet sitesi üzerinden bildirimi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. İşyerinizin SGK hesabına giriş yaparak 'sigortalı işe giriş bildirgesi'ni tıkladıktan sonra çalışanınızın kimlik numarasıyla sorgulama yapılır.

Işe giriş yapıldığı nasıl anlaşılır?

İşe giriş tarihinizi E-Devlet üzerinden SGK hizmet dökümü alma bölümünden öğrenebilirsiniz. SGK İŞE GİRİŞ TARİHİ SORGULAMA NASIL YAPILIR? İşe başlama tarihinizi SGK hizmet dökümünüze ulaşarak öğrenebilirsiniz. Hizmet dökümünüzün üzerinde yer alan "Dönem / Ay" bölümünün altında yazan tarih işe başladığınız tarihtir.

Ilk sigorta girişi nasıl öğrenilir?

E-devlet üzerinden SGK işe giriş tarihi sorgulamak için yapmanız gerekenleri kısaca aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz: Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/4a-hizmet-dokumu linkini tıklayın. Ardından TC kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenize yazın ve kimliğimi şimdi doğrulama seçeneğine tıklayın.

Sigorta girişi nereden bakılır?

Ancak yapılan güncelleme ile birlikte sorgulamalar artık Sosyal Güvenlik Kurumu ile entegre olarak hizmet veren e-Devlet kapısı üzerinden online olarak yapılabiliyor. Aynı zamanda Sosyal Güvenlik Kurumunun ALO 170 hattını arayarak da çalışanlar sigorta bilgilerini öğrenebilirler.

SGK ilk işe giriş tarihi ne demek?

Hukuk Dairesi – Esas No. 2017/3606 – Karar No. 2018/6882) Dolayısıyla kişinin hizmet dökümünde sigorta başlangıç tarihi olarak belirtilen aya ait 1 gün bile sigortalı hizmeti yoksa, bu durum kişinin adına sigortalı hizmet bildirilen ilk aydaki işe giriş tarihi dikkate alınmaktadır.

Staj sigortası ilk işe giriş tarihi sayılır mı?

Ancak yasalara göre durum farklı. STAJ SİGORTASI BAŞLANGIÇ SAYILIR MI? ... Emeklilik açısından sigorta başlangıç tarihi, kişi adına ilk defa SGK'ya çalışma süresi bildirilen gündür. Bu nedenle emeklilik işlemleri staj sigortasının başladığı tarih değil, ilk defa prim ödenen tarih olarak dikkate alınır.

Yeni işe başlayanın sigortası ne zaman başlar?

SGK mevzuatına göre, işçinin “sigortalı işe giriş bildirgesi” çalışmaya başlamadan en geç 1 gün önce kuruma verilmelidir. Aşağıda tek tek sayılan hallerde ise bu süre değişmektedir. Bu işyerlerinde çalışan işçilerin işe giriş bildirgelerinin SGK'ya en geç, işçinin işe başladığı gün verilmesi gerekir.