Kısır köfte nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kısır köfte nasıl yapılır?
  2. Kısıra kuru soğan konur mu?
  3. Kısıra dereotu konur mu?
  4. Kısıra marul girer mi?

Kısır köfte nasıl yapılır?

Bulguru sıcak su ile ıslatılır ve kapalı bir kapta 10 dk dinlendirilir, ayrı bir yerde kıvırcık taze soğan maydanoz ince ince doğrayın, küçük bir tavada sıvı yağ ile kuru soğan ince doğrayın ve kavurun üzerine salçaları ve baharatları ekleyin, dinlenen bulgura ekleyin, kapağı kapatın ,5 dk sonra her şey dahil özleşene ...

Kısıra kuru soğan konur mu?

Kuru soğanları yemeklik doğrayın ve pembeleşene kadar sıvıyağda kavurun, üzerine salça ekleyerek kavurmaya devam edin. Pişen soğan ve salçayı ocaktan alın, üzerine sıcak suyu ilave ederek karıştırın. Tencereye bulguru ve tuzu ekleyerek iyice karıtırın. Kapağını kapatın ve 15-20 dakika kadar şişmesini bekleyin.

Kısıra dereotu konur mu?

Taze nane, roka ve tere yapraklarını yıkayıp incecik doğrayın. Dereotu ve maydanozu da aynı şekilde doğrayarak bütün yeşillikleri bulgurun üzerine aktarın. Zeytinyağını da katıp tekrar karıştırdıktan sonra servis tabağına aktarın ve servise sunun. Üzerine ikiye ya da dörde böldüğünüz kiraz domateslerle süsleyin.

Kısıra marul girer mi?

Marullu Kısır Tarifi Yapılışı Bir büyük kabın içine marulun yarısını salatalık, domates maydanoz ve yeşil soğanı küçük doğrayın ve burgula karıştırın sırasıyla yağ, ekşi, pulbiber, tuzu azsa ekleyin karıştırın. Kalan marullu veya taze asma yaprağı da yanına servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.