5510 sayılı kanun emekliler yararlanabilir mi?

İçindekiler:

  1. 5510 sayılı kanun emekliler yararlanabilir mi?
  2. Iş göremezlik ödemesi ne kadar 2021?
  3. Rapor parası almak için ne yapmalıyım?
  4. Iş göremezlik ödemesi PTT Atm'den alınır mı?
  5. Rapor parası ne zaman hak edilir?

5510 sayılı kanun emekliler yararlanabilir mi?

–SGDP'ye tabi olanlar(emekli olduğu halde çalışanlar), yabancı ülkede çalışanlar, harp malulü olduğu halde çalışan sigortalılar için bu teşvikten yararlanılamaz. 5510 Sayılı Kanunun 4/1 (a) Bendi Kapsamında Olanların Hizmet Akdine Tabi Olanlar Açısından Prim Oranları aşağıdaki gibidir.

Iş göremezlik ödemesi ne kadar 2021?

Buna göre son 1 yıl içinde 180 günden az primi olan sigortalılara hastalık ve analık halinde rapor parasına esas olacak günlük ücret, raporun başladığı tarihteki günlük asgari ücretin 2 katını geçemeyecektir. 2021 yılı geçerli günlük asgari ücret 119,25 TL olup 2 katı olan 238,50 TL üzerinde günlük ücret alan sigortalı ...

Rapor parası almak için ne yapmalıyım?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir. Bu süre içerisinde alınmayan ücretler SGK'ya tekrar iade edilebilmektedir.

Iş göremezlik ödemesi PTT Atm'den alınır mı?

Rapor parası Ptt Atm'den çekilir mi ? Eğer aşağıda belirtilen banka hesaplarından birisini SGK şahıs ödemeleri sistemine kaydetmediyseniz ödemeler PTT'ye gönderilir ve ödemeyi PTT gişelerinden almanız gerekir. ATM'den alamazsınız.

Rapor parası ne zaman hak edilir?

RAPOR PARASI NE ZAMAN YATAR? İş kazası, iş hastalığı veya analık durumundan dolayı iş göremezlik raporu almaya hak kazanan çalışanlar, işverenin raporu SGK 'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle PTT tarafından çalışanların hesabına yatırılmaktadır.