Bordo bulamacı neye iyi gelir?
İçindekiler:
- Bordo bulamacı neye iyi gelir?
- Bordo bulamacı hangi bitkilere uygulanır?
- Gülleci bulamacı nerelerde kullanılır?
- Bordo bulamacı domatese atılır mı?
- Göktaş ilacı nedir?
- Kışın bordo bulamacı ne zaman atılır?
- Badem bordo bulamacı ne zaman atılır?
- Bakır sülfat ne işe yarar?
Bordo bulamacı neye iyi gelir?
Bordo bulamacı; yumuşak çekirdekli meyve ağaçlarında, karaleke ve ateş yanıklığı hastalığına, sert çekirdekli meyve ağaçlarında bakteriyel kanser ile yaprak delen ve dal yanıklığı hastalığına, eriklerde cep hastalığı, şeftalide yaprak kıvırcıklığı, cevizde antraknoz- yosunlaşmalar gibi birçok hastalığa karşı ...
Bordo bulamacı hangi bitkilere uygulanır?
Bakır sülfat (göztaşı), tarımda fungal (mantari) hastalıklara karşı fungisit olarak kullanılır. Üzüm, kavun vb. gibi meyveler üzerinde mantarlardan kaynaklanan hastalıklarla mücadelede kullanılır. Ayrıca, Bakır sülfat ile sönmüş kireç belirli oranlarda karıştırıldığında bordo bulamacı denilen karışım elde edilir.
Gülleci bulamacı nerelerde kullanılır?
Gülleci bulamacı tarımda, yetişkin kayısı hariç, hemen her türlü bitki ve ağaçta koruma maksatlı kullanılabilir....Gülleci bulamacının kullanılabileceği bitkilere örnek vermek gerekirse;
- Narenciye,
- Asma,
- Elma,
- Zeytin,
- Nar,
- Domates,
- Biber, vs…
Bordo bulamacı domatese atılır mı?
Ayrıca bamya pas hastalığı, çilek pas hastalığı, patlıcan mildiyö hastalığı, domates mildiyö hastalığı, salata ve marul pası, kuşkonmaz pası, turp mildiyösü ve soğan mildiyösü gibi mantari hastalıklar bordo bulamacı atılarak tedavi edilir.
Göktaş ilacı nedir?
Halk tarafından göztaşı olarak bilinen bakır sülfat, meyve yetiştirerek geçimini sağlayanların sıklıkla kullandığı bir çeşit ilaçtır. Göztaşı su ile karıştırılarak ağaçlara püskürtülür ve bu sayede ağaçların hastalıklardan korunması sağlanır. Rengi açık mavi ile turkuaz arasında değişir.
Kışın bordo bulamacı ne zaman atılır?
Sonbaharda yaprakların tamamı ya da büyük çoğunluğu döküldüğünde ve kış budamasından sonra, gözler uyanmadan önceki dönemde uygulanır. Ama genellikle sonbahardaki uygulama ihmal edilir. Yaygın uygulama kış budamasından sonra, gözler uyanmadan önceki dönemde yapılan uygulamadır.
Badem bordo bulamacı ne zaman atılır?
Bordo Bulamacının Hazırlanışı Sonbahar ve ilkbahar olmak üzere yılda iki kez kullanılmakta olan bordo bulamacı kullanıldığı zamana göre Göztaşı ve Kireç oranlarıda değişmekte olduğundan o oranlara göre de adlandırılmakta ve Sonbahar da % 2'lik ve ilkbaharda %1'lik bordo bulamacı uygulanmaktadır.
Bakır sülfat ne işe yarar?
Bakır sülfat havai fişek üretiminde mavi renkli bir madde olarak kullanılır. Dekorasyonda, bakır sülfat çimentoya, metallere ve seramiğe renk katar. Toprak ve hayvanlardaki bakır eksikliklerini düzeltir ve çiftlik hayvanlarının büyümesini teşvik eder.
Ayrıca okuyun
Ilgileneceksin
- Açık lise sınav parası ne kadar?
- Kızamık şekerinin içinde ne var?
- CSV uzantılı dosyalar nasıl açılır?
- Danimarka neden bu kadar mutlu?
- Eğirme ne demek Eodev?
- Sandal ağacı kokusu nedir?
- 5510 sayılı kanun emekliler yararlanabilir mi?
- 17 koltuklu minibüsü hangi Ehliyet kullanır?
- Çukurova tekrar ne zaman?
- Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri mezunu kaymakam olabilir mi?