B Otomatik ehliyet hangi araçları kullanır?

İçindekiler:

  1. B Otomatik ehliyet hangi araçları kullanır?
  2. B1 ehliyet ile hangi araçlar kullanılır?
  3. B1 ehliyeti hangi araçları sürer?
  4. C sınıfı ehliyet ile hangi araçlar kullanılır?
  5. Karavan için hangi sınıf ehliyet?
  6. BE sınıfı ehliyet nasıl alınır?
  7. E sınıfı ehliyet hangi araçları sürer?

B Otomatik ehliyet hangi araçları kullanır?

B sınıfı otomatik vites sınıfı belgeye sahip sürücüler hangi araçları kullanabilir? Otomatik vites olan M, B1 ve F sınıfı araçları kullanabilirler. Motor bisiklet, 4 tekerlik motosiklet ve traktör kullanabilirler. Azami yüklü ağırlığı 4.

B1 ehliyet ile hangi araçlar kullanılır?

B1 sınıfı ehliyete sahip kişiler, motor gücü 15 kilovatı ve ağırlığı 400 kilogramı geçmeyen dört tekerlekli motosikletlerin kullanımında geçerlidir. Fakat yük taşımacılığı yapılacaksa net ağırlık 550 kg olarak ele alınır. Yaş sınır 16'dır. B sınıfı ehliyet ile otomobil ve kamyonet kullanılmaktadır.

B1 ehliyeti hangi araçları sürer?

B1 sınıfı ehliyet ne kullanır?” sorusunun yanıtı ise motor gücü 15 kW'ı ve ağırlığı 400 kg'ı geçmeyen 4 tekerlekli motosiklettir. Eğer yük taşımacılığı söz konusuysa aracın net ağırlığı 550 kg olabilir.

C sınıfı ehliyet ile hangi araçlar kullanılır?

C sınıfı ehliyet ile kamyon, Tır, Otomobil, traktör, minibüs, kamyonet ve 14 kişiye kadar yolcu taşıyan araçlar kullanılabilir. 14 kisiden fazla yolcu taşıyan araçları sadece D sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler kullanır.

Karavan için hangi sınıf ehliyet?

750 Kg altı Çekme Karavan Sürücü belgesi olarak 750 Kg altı olan bir araçta “B Sınıfı ehliyet Belgesi” ile aracınızı kullanabilirsiniz. Trafik denetlemelerinde sıkıntı olmadan mevcut binek araç sürücü belgesi ile karavan gezginleri arasına katılabilirsiniz.

BE sınıfı ehliyet nasıl alınır?

BE Sınıfı Ehliyet

  1. “BE” SINIFI SÜRÜCÜ BELGESİ ALABİLMEK İÇİN;
  2. 1. 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir. ...
  3. Teorik ve direksiyon sınavlarında sınav hakkı 4′tür.
  4. 5.Bu ehliyet için B sürücü belgesi şartı aranmaktadır.
  5. 6..Geçerlilik Süresi 10 Yıldır.

E sınıfı ehliyet hangi araçları sürer?

E sınıfı ehliyetine sahip olan sürücüler aynı zamanda M, B, B1, D1 ve F sınıfı araçları sürme yetkisine sahiptir. E sınıfı sürücü ehliyetine sahip olan adaylar, otobüs, kamyon, kamyonet ve otomobil kullanma hakkına sahiptirler. G sınıfı ehliyetine sahip olmak isteyen sürücü adayları en az 18 yaşında olmak zorundadır.