Tavşan Yemleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Tavşan Yemleri nelerdir?
  2. Tavşan yemi nedir?
  3. Tavşanlar ne yer nasıl beslenir?
  4. Tavşanlar meyve olarak ne yer?
  5. Tavşan kuruyemiş yer mi?
  6. Tavşan şeker yer mi?
  7. Tavşan cips yer mi?

Tavşan Yemleri nelerdir?

Tavşanlar; fesleğen, lahana, brokoli yaprakları, havuçlar, kereviz, kişniş, karalahana, karahindiba yaprağı, dereotu, marul, nane, maydanoz ve su teresi gibi sebzeleri afiyetle tüketirler. Bu sebzeleri seçerken taze olmasına ve böcek ilacı içermemesine dikkat etmeli tavşanınıza vermeden önce de her zaman yıkamalısınız.

Tavşan yemi nedir?

Tavşan Yemleri. Tavşanlar için, tam bir beslenme sağlayan, lezzetli ve değerli bileşenlerden oluşan, vitaminli, sağlıklı tavşan yemidir. Muhabbet kuşları için, ihtiyaç duydukları besleyici maddeleri içeren, meyveli krakerdir. Tavşanların, doğal beslenme alışkanlıklarına uygun olarak hazırlanmış tam yemdir.

Tavşanlar ne yer nasıl beslenir?

Tavşanlar ağırlıklı olarak yeşillikle beslenen hayvanlardır. Marul ve salatalık bu hayvanların iştahını kabartan sebzelerdir. Yavru tavşanlar 30-45 gün anne sütü ile beslenmelidir. Anne sütü alamadığı durumlarda özel olarak tasarlanmış tavşan yemleri bulunur.

Tavşanlar meyve olarak ne yer?

Meyveleri herhangi bir kısıtlama olmaksızın verebilirsiniz: çilek, ahududu ve diğerleri. Kivi meyvesi önceden soyulur ve çekirdeksizdir. Kuru meyveler, örneğin kuru erik, kuru kayısı, vücut üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir.

Tavşan kuruyemiş yer mi?

Ceviz, fındık, fıstık gibi pek çok kuruyemişlerden uzak tutmalısın. Sebzeler ve meyveler tavşanlar için yeterlidir, kuruyemiş yarardan çok zarar getirir.

Tavşan şeker yer mi?

Tavşanlar doğal şekere bile oldukça hassasadır. Düşük lifli, şekersiz ve yağsız besinler tüketmesi gerekir. Çikolata, tavşanının ölümüne neden olabicek kadar yüksek şeker ve zararlı katkı maddeleri içerir. Ceviz, fındık, fıstık gibi bazı kuru yemişler sindirimi zor olan yüksek düzeyde yağ içerirdir.

Tavşan cips yer mi?

Tavşanları evde makarna, ekmek veya patates gibi karbonhidrat depoları ile beslememeye özen göstermelisiniz. Bu, asla beslemeyin demek değildir. ... Sadece ekmek makarna veya patates de değil; kraker, simit, cips veya ağır karbonhidrat içeren diğer besinlerle de beslememelisiniz.