Saban ayi namazi ne zaman kilinir?

İçindekiler:

  1. Saban ayi namazi ne zaman kilinir?
  2. Recep ayında ne okunur?
  3. Recep ayında oruç tutmanın fazileti nedir?
  4. Rebiülevvel ayında oruç tutulur mu?
  5. Recep ayında 1 gün oruç tutulur mu?

Saban ayi namazi ne zaman kilinir?

Yine Şaban ayının son gecelerinden 27. gecesi bu ayın şefaatına ve rasülüllah Efendimizin şefaatı kübrası için kılınacak şükür namazı vardır. Bu Namazda Fatiha'dan sonra istenilen veya bilinen herhangi bir zammı sure okunabilir.ve iki rekat olarak kılınır.

Recep ayında ne okunur?

Recep ayı duası! Peygamberimiz recep ayında hangi duayı okurdu? Allâhümme bârik lenâ fî recebe ve şa'bân ve belliğnâ ramazân vehtimlenâ bil-îmân ve yessirlenâ bil-Kur'ân. Sübhânallâhil-Hayyi'l-Kayyûm.

Recep ayında oruç tutmanın fazileti nedir?

RECEP AYI ORUCUNUN FAZİLETİ NEDİR? Peygamber Efendimiz, Recep ayında oruç tutmakla ilgili şöyle buyurmuştur: "Kim bu ayda bir gün oruç tutarsa Kıyametin zorluklarından güvende olur." Receb ayında işlenen ibadet, edilen iyilik, yapılan hizmetlerin manevî ecri ve sevabı bire yüz verilmektedir.

Rebiülevvel ayında oruç tutulur mu?

Rebiülevvel Ayı, Peygamber Efendimizin (s.a.v) hayata gözlerini açtığı mübarek bir aydır. Bu kutsal ay süresince müminler diledikleri vakit nafile oruç tutabilme olanağına sahiptir. ... Mevlid Kandili'nin olduğu Rebiülevvel Ayı'nın on birinci günü ile sonraki gün yani on ikinci günü oruç tutulabilir.

Recep ayında 1 gün oruç tutulur mu?

Regaib Gecesi, Şabanın 15. gecesi, Cuma, Ramazan bayramı ve Kurban bayramı gecesi.) “Receb-i Şerîf'in birinci gününde oruç tutmak üç senelik, ikinci günü oruçlu olmak iki senelik ve yine üçüncü günü oruçlu bulunmak bir senelik küçük günahlara kefaret olur.