Başkasının yerine istihare namazı kılınır mı?

İçindekiler:

  1. Başkasının yerine istihare namazı kılınır mı?
  2. Istihare namazı niyeti nasıl yapılmalıdır?
  3. Istihare namazında neden rüya göremiyorum?
  4. Rüyamda mavi renk gördüm ne anlama geliyor?

Başkasının yerine istihare namazı kılınır mı?

Sünnetin kendisinde böyle bir şey olmasa da bir sakıncası yoktur. Ama başkası adına istihareye yatılması diye bir uygulama Peygamberimizin zamanında ve sahabe döneminde yoktu. ... Bunun yerine en isabetli olanı, kişinin kendisinin bu sünneti yapması ve Allah'tan bizzat kendisinin dilekte bulunmasıdır.

Istihare namazı niyeti nasıl yapılmalıdır?

İstihâre Namazı 1. İstihâre namazının birinci rekatında "Niyet ettim Allah rızası için iki rekat namazı kılmaya" diye niyet ederiz. Sonra "Allahu Ekber" diyerek iftitah tekbiri alır, namaza başlarız ve Subhaneke okuruz. Euzü besmele çekeriz ve hemen sonrasında Fatiha okuruz.

Istihare namazında neden rüya göremiyorum?

önemli olan namaz ve dua ile Allah'dan hayırlı olan ney ise, onun kalbimize yerleşmesini istemektir.İstihare yaptığımız zaman uykumuzda rüya gördüğümüz halde görmediğimizi zannederiz aslında bu durum rüyayı hatırlamamaktan kaynaklanmaktadır. Aradan zaman geçtikten sonra zihnimiz gördüğümüz rüyayı hatırlayabilir.

Rüyamda mavi renk gördüm ne anlama geliyor?

Rüyada mavi renk görmek genelde olumlu şekilde yorumlanır. Rüya sahibinin ailesi ve Yakın dostları ile akrabası tarafından sevildiğine işaret eder. Ayrıca maddi anlamda zorluk çekmeyeceğini, İş yaşantısında önemli başarılar elde edeceğini ve hayırlı bir kısmet ile evleneceği üzerine delalet eder.