Yumurtanın raf ömrü ne kadardır?

İçindekiler:

  1. Yumurtanın raf ömrü ne kadardır?
  2. Haşlanmış yumurta ne kadar beklemeli?
  3. Omlet buzdolabında saklanır mı?
  4. Sütlü tatlı dolapta kaç gün bekler?
  5. Ev yapımı sütlaç kaç gün dayanır?
  6. Revani tatlısı kaç gün dayanır?

Yumurtanın raf ömrü ne kadardır?

Normal bir yumurtanın raf ömrünün ortalama 3 ay olduğunu, “toz yumurta”nın ise 1 yıla kadar tüketilebildiğini dile getiren Ertekin, Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Neriman Bağdatlıoğlu ile yaptıkları ortak çalışmayla bu süreyi 2 yıla kadar çıkardıklarını ifade etti.

Haşlanmış yumurta ne kadar beklemeli?

Yumurtayı cezveye alıp kaynadıktan sonra 5,5- 6 dk pişirin. Soğuk suya alın. Çok katı yumurta beyazla sarısı çok aşırı pişmiş yumurtadır. Yumurtayı cezveye koyup, kaynadıktan sonra en az 7-8 dk, en fazla 12 dk pişirirseniz bu yumurtanız hazır!

Omlet buzdolabında saklanır mı?

Omlet tartınızı bir saklama kabında buzdolabında 4 güne kadar saklayabilir. Her sabah ihtiyacınıza göre kahvaltıda 1-2 dilim omlet tartı yanında biraz salatalık domates ya da 1 dilim ekmekle tercih edebilirsiniz.

Sütlü tatlı dolapta kaç gün bekler?

Sütlü tatlılar 3-3 kuralına uygun olarak tüketilmelidir. Buzdolabı dışında 3 saat, buzdolabında 3 gün muhafaza edilir. Dolapta 3 gündem fazla kalan sütlü tatlı, iyi görünse hatta tadında bozulma olmasa dahi tüketilmesi tavsiye edilmez.

Ev yapımı sütlaç kaç gün dayanır?

Bu kural bir çok tecrübeli ev hanımının bildiği, sütlü tatlıları buzdolabı dışında 3 saat, buzdolabında 3 gün muhafaza etme kuralıdır. Buzdolabında 3 günden fazla kalan sütlü tatlı veya sütlacı, iyi görünse hatta tadında bozulma olmasa dahi tüketilmesi tavsiye edilmez.

Revani tatlısı kaç gün dayanır?

* Baya bereketli bir tatlı oluyor. Artan kısmı ağzı kapalı bir kaba alınarak 4-5 gün buzdolabında muhafaza edilebilir.