Septum deviasyonu nasıl düzeltilir?

İçindekiler:

  1. Septum deviasyonu nasıl düzeltilir?
  2. Septum deviasyonu tedavi edilmezse ne olur?
  3. Deviasyon ameliyatı riskli mi?
  4. Septum deviasyonu ameliyatı nasıl yapılır?
  5. Burun kemiği eğriliği ameliyatı nasıl yapılır?
  6. Burun kemik eğriliği ameliyatı ne kadar sürede iyileşir?

Septum deviasyonu nasıl düzeltilir?

Septum eğriliklerinde tedavi cerrahidir. Genel anestezi altında burun içerisinden eğri olan bölüme ulaşılır. Kemik veya kıkırdak bölümdeki eğri olan kısımlar çıkartılır veya düzeltilir. Genellikle daha açık tarafta büyümüş olan konka adı verilen burun eti de küçültülerek tedavi edilir.

Septum deviasyonu tedavi edilmezse ne olur?

Tedavi edilmedikleri takdirde, kalitesiz uyku, düşük oksijen kapasitesi, horlama, uykuda nefes durması, uyku bozuklukları, boğaz kurulukları, kronik farenjit atakları, burun kanamaları sıklıkla izlenmektedir.

Deviasyon ameliyatı riskli mi?

Deviasyon-burun eti ameliyatları komplikasyon oranı oldukça düşük ameliyatlardır. Olası komplikasyonlar arasında kanama, burun ortasındaki duvarda (septum) kan birikimi (hematom), enfeksiyon, burun içinde yapışıklık (sineşi) ve burnun ortasındaki duvarda delik oluşumu (septal perforasyon) sayılabilir.

Septum deviasyonu ameliyatı nasıl yapılır?

Hastaya yapılan anestezi uygulamasından sonra burnun içinden septumun bir yüzüne kesi yapılır. Cerrah bu kesi yerinden septumun tıkanıklık yapan kısmını düzeltir. Deviasyon ameliyatında; tıkanıklık yapan septum kısmı çıkartılabilir ya da tıkanıklığa neden olan septum kısmı düzeltilerek yeniden yerine yerleştirilebilir.

Burun kemiği eğriliği ameliyatı nasıl yapılır?

Kapalı bir şekilde yapılan burun kemiği ameliyatı ortalama yarım saatle 1 saat arası süren bir işlemdir. Lokal veya genel anestezi altında yapılır. Anestezi sonrası eğriliğe neden olan kemik veya kıkırdak çıkarılır ve hastanın tercihine göre burun estetiği ameliyatı ile tamamlanır.

Burun kemik eğriliği ameliyatı ne kadar sürede iyileşir?

Eskiden olduğu gibi ameliyat sonrası büyük alçı kalıplar yerine artık burun üzerine küçük bir plastik kalıp yerleştirilmekte ve bu kalıp 5-6 gün sonra çıkarılmaktadır. Genellikle hastalar 10 gün sonra bütün şişlikleri ve morlukları geçmiş şekilde normal hayatlarına dönebilmektedir.